Evensys a lansat portalul de marketing „Romania Back to Business”.

Dacă pe timp de pace și prosperitate „B2B” înseamnă „Business to Business”, atunci pe timp de criză (pandemie) înseamnă „Back to Business”.

Evensys a lansat astăzi „Romania Back to Business”, primul proiect editorial dedicat marketingului și advertisingului în aceste vremuri în care subiectul dominant în social media este pandemia generată de SARS-CoV-2, cu scopul de a genera soluții și idei pentru comunitatea de business locală și de a ajunge la cât mai mulți români pentru a le oferi acea doză de inspirație și susținere în campaniile lor de marketing, înclusiv în social media și pe bloguri.

Mai mult de atât, companiile care au curajul de a se promova în vremuri dificile au de âș.tigat pe termen mediu și lung; cele care încetează publicitatea își creează singure un handicap de imagine pe piață.

Conform unor studii realizate de Kantar Group, 60% dintre companiile care și-au oprit reclamele pentru mai mult de 6 luni au înregistrat scăderi pentru cel puțin un indicator al performanței brandurilor, dar totodată acestea trebuie să țină cont și de una dintre nevoile esențiale ale consumatorilor – comunicarea și informare. Oamenii sunt mai atenți ca niciodată la noutăți și petrec mai mult timp consumând media – navigarea pe web a crescut pentru 37% dintre români, consumul de TV clasic pentru 27% dintre români, iar utilizarea social media pentru 30%.

Românii vor să simtă alături de ei brandurile lor preferate, așa că sunt atenți la implicarea lor în acțiunile ONG-urilor și le recompensează cu bunăvoință pe cele responsabile. Al doilea studiu Kantar ne spune că doar 4% dintre români doresc ca brandurile să își oprească sau să reducă publicitatea, spre deosebire de 8% dintre consumatorii chestionați la nivel global.

It’s the end game – vor pierde din share of mind brandurile care vor opri publicitatea; vor câștiga cele care vor comunica prin conexiuni emoționale puternice și pe baza unor valori comune cu cele ale consumatorilor.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *