Câteva sfaturi pentru absolventa X a FJSC

Textul integral îl găsiți pe FB-ul ei, dar momentan să îl descifrăm (demontăm) și să dăm sfaturi:

Când ne gândim la facultate, ne gândim la instituția care își pune amprenta finală în dezvoltarea culturală și profesională a noastră, […].

Scumpa mea, indiferent de domeniul ei, facultatea nu te face expert în orice lucru vrei tu de pe lumea asta. Nu este nicio rușine să-ți mai pui unghiuțele pe o carte din când în când, nu te mănâncă nimeni.

”În facultatea mea, nu contează dacă ești inteligent, creativ, plin de resurse folositoare pentru viitor, pentru că nimănui nu-i pasă.“

Văd eu că ai resurse, creativitate și inteligență – te plângi pe FB ca o fetiță de cinci ani.

Știi să tocești din cărțile profilor, ești trecut.[…]De la unii nu am rămas cu nimic, unii doar m-au speriat cu absențele, altii mi-au dat cu seen la mesaje în care ceream un sfat.

  1. Dacă te-au speriat cu absențele, atunci de ce chiuleai? Nu mai bine erai tu o studentă serioasă și mergeai de bună voie și nesilită de nimeni la ore?;
  2. Sfaturile se cer de la colegii mai mari;
  3. Știi vorba cu “this ship is sailed?” Cam așa și cu tocitul.

”Singurul scop al licenței este să dovedească faptul că știi să dai copy-paste de pe net sau din cărți, dar să nu pară plagiat.“

Sau să-ți aprindă niște beculețe în cap, să vedem că poți contribui și tu cu ceva original – de la tine, din sufletul tău – pe un subiect deja coafat de alții mai bătrâni.

”și după tot acest timp pierdut, ajungi să termini facultatea și descoperi că nu te angajează nimeni pentru că nu ai experiență…“

E vina mea sau a ta că nu ți-ai găsit un internship pe timpul verii? Că nu ai depus un efort pentru faza asta?Voluntariatul și internship-ul sunt reglementate prin lege. Altă întrebare?

“Sunt atât de săturată de ipocrizie și poze cu chestii pe cap[…].”

Știi ce ai făcut aici? Tocmai mi-ai demonstrat că ai terminat DEGEABA FJSC prin simplul fapt că îți bați joc de tradiții, dar tu nu ai cum să știi lucrul acesta pentru că nu vrei să citești. DÂNG!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *