Legal Runners, comunitatea celor pasionați de drept și sport

Conform unui studiu realizat acum patru ani de Secom și iVox, a 7-a cea mai solicitantă meserie din România era cea de avocat / procuror / judecător. Mă îndoiesc că lucrurile s-au mai schimbat până în anul de grație 2018, nu vom afla.

*

Așa cum eu m-am nișat pe muzica din reclame, și amicul meu Tudor Colțan a pornit proiectul “Legal Runners” –  o echipă  formată din practicieni ai dreptului și pasionați de sport care doresc să promoveze un stil de viață sănătos în sfera profesiilor juridice -, fiind unul dintre co-fondatorii lui. Un interviu cu el aici.

Partea cea mai frumoasă vine acum: proiectul se adresează și celor din mediul corporate (consilieri juridici) și se desfășoară la nivel național.

Din punctul meu de vedere, proiectul are potențialul de a evolua într-un ONG axat pe promovarea sportului în rândul celor din acest domeniu (“Legal Runners Romania” doesn’t sound bad at all) și de a deveni un model pentru celelalți – medici, profesori, programatori pasionați de sport. Mai mult de atât, creează un mediu informal pentru a schimba opinii cu colegi din alte orașe (Iași, Cluj-Napoca etc.) pe subiecte de interes comun sau nu din acest domeniu (drept penal, drept civil, drept constituțional etc.).

Acestea fiind zise și cu puțin noroc, vă anunț că vineri voi face parte din echipa Legal Runners la Betano Night Run (da, mă apuc pas cu pas de sport). “Ca să îl parafrazez pe Barack Obama” (2016, WHCD), the end of Radu Oncescu has never looked better.

PS : Din respect pentru cei care practică dreptul – avocați, judecători, procurori etc. -, am să pun glumele (am vreo 2-3-4) legate de cei-mai-adineauri-numiți și sport.

Foto: Facebook / Legal Runners

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *