Alte 10 maternităţi dotate cu echipamente de specialitate de către Dorna și Salvați Copiii România

Cu ocazia Zilei Internaționale a Prematurității, Dorna (Coca-Cola România), împreună cu organizația Salvați Copiii, anunță dotarea a încă 10 maternități din România cu echipamente de specialitate necesare îngrijirii medicale a copiilor născuți prematur. Donațiile au fost făcute pe parcursul anului 2015, în cadrul campaniei „Grijă pentru copii”.

Cele zece unități sanitare sunt : Spitalul Clinic de Urgență Cantacuzino din București, Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie din Brașov, Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș, Spitalul de Urgență din Hunedoara, Spitalul Județean de Urgență Târgu-Mureș, Spitalul Municipal de Urgență Roman, Spitalul Municipal de Urgență Sibiu, Spitalul Municipal de Urgență Câmpulung Moldovenesc, Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara și Spitalul Județean de Urgență Vaslui. Fiecare a fost dotat cu un alt tip de echipament medical de specialitate, în funcție de nevoile locale – de la monitoare transcutanate de gaze sangvine, pulsoximetre sau ventilatoare suport respirator, până la incubatoare de transport sau monitoare ale funcțiilor vitale.

Campania „Grijă pentru copii” a fost lansată de Dorna și Salvați Copiii în anul 2013, cu scopul susținerii unor programe pentru îngrijirea corespunzătoare a nou-născuților prematur. De la data lansării și până în prezent, 40 de maternități din România au beneficiat de suport, prin dotarea cu echipamente de specialitate. Numărul de echipamente donate până acum în cadrul programului a ajuns la 107 echipamente medicale de specialitate. Campania a fost susținută anul acesta și de grupul McCann Erickson.

România este pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte mortalitatea infantilă: conform statisticilor, un copil mai mic de un an moare la fiecare 5 ore. Însă, atunci când nou-născuții sunt îngrijiți corespunzător, 33% dintre aceste decese pot fi prevenite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *