Expoziția „Patrimoniul, istoria în mișcare” @ MNAR

Muzeul Național de Artă al României, Ambasada Franței și Institutul Francez din România, în parteneriat cu Association Nationale des Villes et Pays d’Art et d’Histoire et des Villes à Secteurs Sauvegardés et Protégés- Franța, prezintă expoziția „Patrimoniul, istoria în mișcare”,  în perioada 18 septembrie – 18 octombrie 2015.

Cu această ocazie, Muzeul Național de Artă al României va organiza în ziua de sâmbătă, 19 septembrie 2015, la orele 16.30 și duminică, 20 septembrie 2015, la orele 11.30, vizite ghidate în limba franceză (20 lei/ persoană) în spațiile istorice din corpul central al fostului Palat Regal. Vizitele ghidate în limba română în aceste spații se vor desfășura după programul obișnuit (bilet 20 lei/ persoană, sâmbătă, orele 11.30 și 14.00 și duminică, orele 14.00 și 16.30).

De asemenea, de-a lungul acestor două zile festive vor putea fi vizitate în regim de gratuitate:

  • Muzeul Naţional de Artă al României
  • Muzeul Colecţiilor de Artă
  • Muzeul Theodor Pallady
  • Muzeul K.H. Zambaccian

Cele 30 de imagini din expoziția Patrimoniul, istoria în mișcare arată că patrimoniul istoric, natural sau arhitectural este, mai ales, un loc de viață cotidiană, într-o continuă dinamică a strategiilor pentru dezvoltare durabilă, constând în prezervare, respect, restaurare, dar în același timp și transformare și evoluție.

Peisajele naturale și urbane, parcurile, străzile, piețele, fațadele, monumentele, operele de artă, tradițiile sunt elemente constitutive ale noțiunii de patrimoniu, o noțiune care devine tot mai cuprinzătoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *