Doi lideri militari americani și o mică lecție despre leadership

Conferința „American Heroes – A Leadership Lesson”, primul eveniment din seria McCann / Thiess Conferences, va reuni două personalități cu o carieră deosebită : Scott P. Moore – US Navy SEAL Rear Admiral (ret.), Deputy Commander, Naval Special Warfare Command – și pe Robert O’Neill – Team Leader, Naval Special Warfare Development Group. Aceștia vor prezenta legătura dintre leadership-ul din domeniul militar și cel din sectorul de afaceri.

Cu o experiență de 30 de ani în domeniul militar, Scott consideră că liderii trebuie să se concentreze pe implementarea de soluții “în teren”, întrucât angajații de la acest nivel sunt cei care îndeplinesc activitățile cheie, ce duc la dezvoltarea afacerilor În viziunea sa, elementele esențiale ale leadership-ului sunt: construirea încrederii totale, dezvoltarea de soluții și aplicarea cu precizie a acestora, evaluarea echipelor în timp ce își desfășoară activitatea.

În timpul său liber, acesta escaladează cei mai înalți munți și cele mai periculoase piscuri (Everest, Mont Blanc, Muntele McKinley și Anzii), este implicat în activitatea uneia dintre fundațiile Navy SEAL  și oferă consultanță pe probleme strategice.

Robert  a deținut poziții de comandă în peste 400 de misiuni de luptă și a dat dovadă de experiență în situații excepționale, caracterizate de un nivel ridicat de risc și incertitudine. El atenționează asupra faptului că, în momente critice, nu există timp pentru a planifica, ci numai pentru a acționa. Bun cunoscător al mediului de afaceri, O’Neill explică de ce pregătirea este mult mai importantă decât supra-planificarea sau micro-managementul.

Acesta transpune abilitățile pe care le-a dobândit prin antrenamentul SEAL în recomandări despre evaluarea și managementul riscurilor, despre modalitatea prin care procesul de luare a deciziilor se poate separa de emoții.

McCann / Thiess Conferences se dorește a fi un proiect care să contribuie la îmbunătățirea performanței mediului de afaceri din România și la dezvoltarea personală a celor care își doresc o carieră managerială. Conferințele vor reuni personalități internaționale, care se vor afla în România în premieră, pentru a prezenta într-un mod unic subiectele de actualitate din domenii precum leadership, educație, sport și inovație. Biletele sunt disponibile în rețeaua Eventim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *