Alexandru Ciucurencu & discipolii

Din seria licitațiilor dedicate marilor artiști români și pentru că expoziția licitației „Alexandru Ciucurencu și discipolii”, 7 – 27 mai la Artmark (Palatul Cesianu Racoviţă, str. C.A. Rosetti, nr. 5).

Operele vedetă ale licitației, semnate de Alexandru Ciucurenu, sunt :

  • „Natură statică cu vioară” (estimare: 20.000 – 25.000 euro);
  • „Trandafiri, cărți și scrumieră” (estimare: 10.000 – 16.000 euro);
  • „Natură statică cu sticlă de șampanie și ștergar roşu” (estimare: 8.000 – 14.000 euro),
  • „Flori și tuburi de culoare” (estimare: 7.000 – 10.000 euro).
Alexandru Ciucurencu – Natură statică cu vioară

În afară de operele de artă, Ciucurencu va fi prezentat și prin intermediul unor documente de arhivă – în ipostaza de absolvent al Școlii de Arte frumoase din București în 1928, de sublocotenent al Marelui Stat Major, Secția propaganda în 1943 (lot 4 documente, preț de pornire: 80 euro), de student al Academiei Julien în 1931 (carte de identitate, eliberată de Prefectura Parisului, preț de pornire: 50 euro) sau de profesor și rector al Institutului de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu” din București (lot 2 documente, preț de pornire: 50 euro).

Printre discipolii prezenți se află pe Constantin Piliuță, Vasile Grigore, Paula Ribariu, Iacob Carolina sau Rodica Lazăr.

Licitația „Alexandru Ciucurencu și discipolii” va avea loc joi, 28 mai, ora 19:30, la Athénée Palace Hilton, împreună cu Licitația de Sculptură și Mobilier de Grădină, Licitația de Grafică și Hărți, inclusiv o excepțională colecție de gravuri Theodor Aman, Licitația „2 Maeștri ai Valorilor Românești: Ludovic Bassarab şi Honoriu Creţulescu”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *