Țara în care incendiul se stinge cu lopata

Astăzi am mers cu niște amici în parc și am simțit (nu numai eu) un miros puternic de fum. La început nu i-am acordat atenție – eram cu niște fete la o vorbă –, dar am observat că unul dintre ei alerga pe dig și striga la un altul că aveam de-a face cu un incendiu de vegetație (noroc cu George care a fost anul trecut într-o tabără pentru situații de urgență).

M-am dus să văd care e faza, am aflat că Mădălin sunase deja la 112, am sunat și eu după zece minute, cucu – e vineri, e week-end, estem acasă și nu are rost să punem pe jar niște oameni. A venit cineva de la primărie după 30 de minute să vadă, să constate, să nu știu ce, să ne spună că pompierii nu au nicio treabă cu chestii de genul și că se poate stinge cu lopata. Bine – nu era cine știe ce incendiu, dar nimeni din zonă nu avea niciun stres (de ce să-mi fac griji atât timp cât nu vine la mine-n curte). Și l-au stins cu lopata (foto de Madalin Costache).

Fără autospecială pentru intervenție, descarcerare și acordarea asistenței medicale de urgențe, fără motopompă remorcabilă (aici).


Stau și mă gândesc acum : „Dacă ne-am fi văzut de ale noastre și am fi lăsat iarba să ardă…”.

Sper că autoritățile din Oltenița vor lua ceva măsuri în privința asta – pentru a preveni astfel de evenimente / pentru a interveni prompt în astfel de cazuri.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *