Primul concert The Gurdjieff Folk Instruments Ensemble în România

Foto : The Gurdjieff Folk Instruments Ensemble

Ansamblul The Gurdjieff Folk Instruments vine pentru prima oară în România, pe 26 martie la Sala Radio din București. Spectacolul începe la ora 20.00 și este organizat de asociația Octava cu sprijinul Konica Minolta și Sensiblu, alături de Gurdjieff Studies.

The Gurdjieff Folk Instruments Ensemble a fost fondat în 2008 de pianistul și compozitorul armean Levon Eskenian și este compus din zece muzicieni, mai renumiți interpreți profesioniști de muzică instrumentală tradițională din Armenia. Influențele armene, greceşti, kurde, asiriene și arabe trimit ascultătorii într-o călătorie plină de mister și lirism. Albumul „Music of Georges I. Gurdjieff”, lansat î 2011, a obținut premiul Edison Jazz/World 2012 pentru cel mai bun album internațional (Olanda) :

Ansamblul propune o selecție rafinată de piese instrumentale, delicate și puternic obsesive. Ele sunt rezultatul interpretării la 14 instrumente acustice. Piesele se înlănțuie de la aranjamentele hipnotice specifice duduk-ului, instrument armean de suflat, și până la pasajele fine și rarefiate, sau la bucățile muzicale de dans, interpretate cu dârzenie și hotărâre la instrumentele cu coarde – kanon, sitar sau timpanon. Este un repertoriu care te uluiește și pe care îl simți desăvârșit.

Robin Denselow, The Guardian

Mai multe detalii despre eveniment și ansamblu aici. Biletele sunt disponibile în rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărtureşti şi Humanitas) şi online, pe eventim.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *