Crăciunul începe mai devreme la Artmark

Licitația de Crăciun (marți, 9 decembrie, Athénée Palace Hilton) propune o selecție de bijuterii sofisticate precum câteva piese din colecția Marinei Dimitropoulus :

  • o brăţară din aur Hermés Gourmette (estimare: 3.000 – 5.000 €);
  • o bogată brăţară din aur Cartier (estimare: 2.000 – 4.000 €);
  • un impresionant set format din cercei şi colier Zolotas din aur (estimare: 6.000 – 8.000 €).

Publicul va putea alege bijuterii cu poveste, cu prețurile cuprinse între 150 și 3.000 €, excepție făcând un deosebit pandantiv Lalique, ediție limitată (estimare: 6.500 – 8.500 €). Domnii vor putea licita pentru un inel bărbătesc Fabergé, designer Victor Mayer, din aur, decorat cu diamante și email (estimare: 900 – 1.400 €). În contextul cadourilor deosebite, se va putea licita pentru o pivniță de vinuri franțuzești importante – 73 sticle (provenind de la un colecționar bucureștean) – preț de pornire de 4.950 € – sau pentru o mică colecție de vinuri italienești importante (provenind de la același colecționar bucureștean) – preț de pornire de 1.600 €.

inel-brbtesc-Faberge_thumb.jpg
Inel bărbătesc Faberge

Conform unui studiu MasterCard recent, la nivel european, românii se află printre cei mai pretențioși în materie de daruri, căutând perseverenți cele mai creative și inspirate cadouri pentru cei dragi. Astfel, Licitația de Crăciun vine în ajutorul românilor cu opere de pictură pe tema iernii și a sărbătorilor de iarnă semnate de Gheorghe Vrăneanțu, Margareta Sterian, Viorel Mărginean și alții, cu o secțiune de miniaturi din argint (de la 60 la 350 €), cu argintărie de colecție sau jucării pentru cei mici (precum un automat de gumă de mestecat american original – preț de pornire: 400 €) sau un kart de competiție (preț de pornire: 1.850 €).

Topper-automat-de-guma-de-mestecat-american-original_thumb.jpg
Topper, automat de gumă de mestecat american original

Se va putea licita și pentru un lot de porți împărătești, reprezentând scena Bunei Vestiri, realizate la sfârșitul sec. XVIII, ce provine din colecția baritonului Ionel Pantea, fost director al Operei din Cluj în anii ’80 (preț de pornire: 3.900 €), un Minei (carte de rugăciuni) pentru luna decembrie, începutul sec. XIX (preț de pornire: 350 €) sau o splendidă icoană cu Sfântul Nicolae, realizată de meșterul transilvănean Simion Sălăgeanu, a doua jumătate a sec. XVIII (preț de pornire: 2.400 €).

Expoziția poate fi admirată până luni, 8 decembrie, la sediul Artmark (Palatul Cesianu-Racoviță, str. C.A. Rosetti, nr. 5).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *