8char35t 5ci3nc3 F35t1v4l : Expoziția temporară „De la inventarea roţii la nava spaţială – Istoria mijloacelor de transport” @ MNIR

Bucharest Science Festival (24-28 septembrie 2014).

Muzeul Național de Istorie a României, în colaborare cu  Asociaţia Secular-Umanistă din România (ASUR) și Centrul de cursuri pentru părinți „Parentime”, inaugurează expoziţia temporară “De la inventarea roţii la nava spaţială – Istoria mijloacelor de transport”.

În cadrul expoziției găduite de Muzeul Național de Istorie a României vizitatorii vor putea admira machete ale unor automobile precum Chevrolet Corvette, Oldsmobile model Cutless, Dacia 1300, Tractor UTB sau  Camion ROMN. Sunt expuse, de asemenea, și machete ale unor avioane precum Macheta avionului “Vlaicu II”, realizată în anul 1913, ori Macheta avionului I.A.R, ce a făcut parte din Colecția Minovici. Punctul central al expoziției este reprezentat de automobilul FN Herstal, primul automobil înmatriculat în Capitală. Acesta a fost fabricat la Liege (Belgia), în anul 1900, maşina făcând parte dintr-o serie de 47 de automobile produse de constructor, la Bucureşti ajungând cea cu nr. 40.

Expoziţia va fi deschisă pentru public începând cu data de 24 septembrie şi poate fi vizitată de miercuri până duminică, în intervalul orar 10.00 – 18.00, până în data de 26 octombrie 2014.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *