Programul MNIR cu ocazia Zilelor Bucureştiului (19 – 21 septembrie 2014)

Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) celebrează și anul acesta Zilele Bucureştiului printr-o serie de activităţi educative şi de divertisment. Programul este următorul :

  • Vineri, 19 septembrie, vor fi organizate pentru copii, două tipuri de ateliere – unul de educaţie muzeală (care  va prezenta istoricul unor clădiri de patrimoniu aflate în Centrul Istoric) şi altul de creaţie (în cadrul expoziţiei „Haina îl face pe om. Şase secole de istorie vestimentară”, expoziţie ce rămâne deschisă spre vizitare până în data de 21 septembrie, inclusiv. Costumele prezentate în cadrul expoziției vor constitui o sursă de inspirație pentru micii “designeri”, care vor crea broderii din hârtie, cu care vor realiza colaje pe materialele de lucru puse la dispoziție. Creațiile finale vor putea fi păstrate de participanţi, atelierul adresându-se copiilor cu vârste cuprinse între 4 şi 14 ani.
  • Sâmbătă, 20 septembrie, muzeul va avea un program special de vizitare cuprins în intervalul orar 14.00 – 22.00. Vizitatorii vor fi întâmpinaţi de personaje istorice într-o paradă a costumelor de epocă, în expoziţiile muzeului. Spre seară, în spatele clădirii MNIR, pe Strada Poştei, vor avea loc două demonstraţii de reconstituire istorico-militară ce vor cuprinde prezentări de uniforme, armament, echipament şi bătălii din Primul Război Mondial, susţinute de Asociaţiile Tradiţia Militară şi Deutsches Freikorps, la orele 19.30, respectiv 21.00.
  • Duminică, 21 septembrie, începând cu ora 11.00, în cadrul cursului multidisciplinar “Duminica la muzeu”, domnul dr. Cornel Ilie, coordonator al Secţiei Patrimoniu din cadrul muzeului va susţine o prezentare a istoriei oraşului Bucureşti. Preţul unui bilet de acces este de 7 lei de persoană.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *