Dorna primește un ambalaj realizat în proporție de până la 30% din plante

PlantBottle.jpg

Coca – Cola România lansează pe piața locală un nou ambalaj pentru recipientele de 500 de ml de apă plată și carbogazoasă Dorna și Dorna Izvorul Alb – 70 % materiale pe bază de petrol și combustibili fosili & 30% plante (trestie de zahăr).

Acest ambalaj este similar cu PET-ul clasic – cu o mică excepție : una dintre componentele PET-ului a fost înlocuită cu o componentă din plante. Tehnologia PlantBottle™ folosește etanol din trestie de zahăr din Brazilia. Bioetanolul din trestie de zahăr din Brazilia este singurul biocombustibil recunoscut pe scară largă de către autoritățile din domeniu pentru performanțele sale ecologice și sociale unice. Culturile de trestie de zahăr din Brazilia sunt întreținute aproape în totalitate cu apă de ploaie, fără să fie nevoie de cantități suplimentare de apă pentru irigare. În 2010 s-au economisit 60000 de barili de petrol (30000 de tone de CO2) datorită acestei tehnologii.

Raluca Vlad, Brand Manager Dorna @ Coca – Cola România, spune: „Noul ambalaj arată și se comportă exact ca PET-ul clasic, însă are o amprentă de carbon mult mai mică asupra planetei. Este o sticlă de care suntem cu toții foarte mândri.În esență, înlocuim o parte din combustibilii fosili folosiți în fabricarea PET-urilor cu materii prime din plante, fără a scădea performanța ambalajelor. Acest lucru reduce impactul pe care compania îl poate avea asupra mediului înconjurător și micșorează dependența de petrol”.

Pe scurt :

  • Ambalajele vor avea pe etichetă un mesaj și un logo specifice și vor fi promovate în puncte de vânzare special amenajate în magazine.
  • Coca-Cola va înlocui, până în anul 2020, toate materialele pe bază de petrol și combustibili fosili din componența PET-urilor clasice cu materiale obținute din plante (pentru toate produsele din portofoliul companiei).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *