Caravana Controlin, programul național de monitorizare și management al diabetului

image.png

Controlin este un proiect derulat de Asociatia React și finanțat de Fundația Vodafone România. Acesta utilizează tehnologiile mobile pentru a îmbunatăți  starea de sănătate a persoanelor cu diabet.

În urma caravanei Controlin, peste 5000 de persoane din zeci de sate, comune izolate și orașe mici din România vor beneficia în mod gratuit de măsurarea glicemiei, colesterolului, presiunii arteriale și a nivelului hemoglobinei din sânge. Pacienții vor primi informații despre managementul diabetului și riscul dezvoltării complicațiilor, iar diabeticii vor fi incluși într-un program de monitorizare a glicemiei (vor beneficia gratuit de kitul Controlin și de consultanță din partea echipei pentru un an de zile).

Principiul este următorul : „Pacientul folosește zilnic glucometrul care transmite prin Bluetooth către telefonul mobil valoarea glicemiei măsurate. Din telefon, datele sunt transmise automat către server și prelucrate în vederea furnizării de informații relevante pentru pacientul diabetic, precum și către medicul acestuia. Pacientul poate vizualiza oricând, în contul său de pe www.controlin.ro, fluctuațiile glicemiei și poate transmite rapoarte săptămânale sau lunare către medicul său diabetolog.”

Un clip mai jos :

Proiectul a obținut două premii de excelență la Gala Societății Civile 2014.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *