Caravana Mobilității, primul atelier mobil de scaune rulante din țară

Poza-1_Angela-Galeta_Fundatia-Vodafone-Romania_conferint-de-presa.jpg
Angela Galeta, director Fundația Vodafone România

Fundația Motivation și Fundația Vodafone România lansează Caravana Mobilității, o inițiativă prin care persoanele cu dizabilitati locomotorii din localități rurale din România primesc echipamente de mobilitate personalizate și beneficiază de adaptări și reparații gratuite ale echipamentelor.

Prima etapă a Caravanei Mobilității se va desfășura în perioada 24-27 iunie (în județele Bacău și Neamț), iar până la sfârșitul anului caravana va ajunge și în județele Alba, Constanța și Tulcea. Județele au fost selectate de către echipele regionale Motivation, pe baza vizitelor la domiciliul beneficiarilor – cele mai izolate și cu un număr mare de persoane cu dizabilități fizice (localități montane din județele Alba și Neamț, dar și cele din Delta Dunării și litoral – Constanța și Tulcea).

Fundația Vodafone România investește în acest proiect 38.000 de euro (valoarea proiectului se ridică la 60.200 de euro), iar  diferența este acoperită de Fundația Motivation România.

Interesant este faptul că în echipa echipa caravanei avem și un instructor de viață independentă, care este el însuși utilizator de scaun rulant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *