Asociația React și Fundația Vodafone România continuă programul național „O șansă pentru viață”

Poza-1_Angela-Galeta_Fundatia-Vodafone-Romania_conferint-de-presa.jpg
Angela Galeta, director Fundația Vodafone România

Cu o investiție de 360.000 de euro, Asociația React și Fundația Vodafone România vor renova centrele de transfuzii din Buzău, Cluj Napoca, Giurgiu, Iași, Slatina, Suceava și Târgu Jiu în următorii doi ani. În plus, vor include 15 orașe noi în cadrul campaniei mobile de recoltare sanguină (locuitorii din Alexandria, Bistrița, Deva sau Tulcea vor avea posibilitatea de a dona sânge), iar banca de sânge a Centrului de Transfuzii București va fi renovată.

Pe scurt :

  • Cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului (14 iunie), în București vor fi amenajate trei puncte mobile de analize gratuite (zona Eroilor, Piața Romană și Splaiul Independenței (intrare Politehnica), între orele 09.00–12.00) și două puncte de recoltare sanguină – în parcarea hotelului Intercontinental (miercuri, 11 iunie, intre orele 9.30–12.30) și în parcul Herăstrău (intrarea Charles de Gaulle), sâmbătă, 14 iunie, între orele 11.00-15.00);
  • 170.000 de vieți au fost salvate până acum, prin programul național „O șansă pentru viață”.

Asociația React și Vodafone România derulează încă din 2008 cel mai amplu program național de donare de sânge din România – „O șansă pentru viață”. Programul cuprinde trei componente:

  • campanii media de informare și conștientizare cu privire la importanța donării de sânge;
  • campanii mobile de donare de sânge;
  • proiecte de renovare și dotare a unităților de transfuzii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *