Expoziția „Consonanţe istorice ruso-române: Centenarul vizitei împăratului Nicolae al II-lea la Constanţa (1/14 iunie 1914)” @ MNIR

În parteneriat cu Ambasada Federaţiei Ruse şi reprezentanţa Rossotrudnicestvo – Agenţia Federală Pentru Afaceri cu CSI, MNIR organizează o expoziție foarte frumoasă în perioada 5 – 29 iunie 2014.

Vizitatorii pot vedea un set de documente provenite din colecțiile mai multor instituții ruseşti partenere : Arhiva de Stat a Federaţiei Ruse (GARF), Arhiva Centrală de Stat pentru documente foto-fono-cinematografice din Sankt-Petersburg, Arhiva Rusă de Stat pentru Filme Documentare şi Foto (RGAKFD), Centrul Cultural Rus al Fundaţiei Russkii Mir, Centrul de Studii Ruse şi Sovietice “Florin Constantiniu”, dar și din cele ale MNIR, ale Arhivelor Naţionale ale României şi din Arhiva Diplomatică a MAE.

Pe lângă fotografiile realizate în timpul vizitei ţarului la Constanţa, vor fi expuse şi imagini legate de vizita regelui Carol I şi a principelui Ferdinand în Rusia, precum şi de cea a principelui Ferdinand şi principesei Maria, însoţiţi de principele Carol la Petersburg. Muzeul Naţional de Istorie a României va mai prezenta publicului și ordinul Crucea Sfântului Andrei, conferit regelui Carol I.

Expoziţia este deschisă la Muzeul Naţional de Istorie a României în perioada 5 – 29 iunie 2014 şi poate fi vizitată de miercuri până duminică, în intervalul orar 10.00 – 18.00.

 

AFIS_Expo_Consonante-istorice_MNIR2014.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *