Cum a fost la întâlnirea cu finaliștii Burn DJ Residency 2014, Mano Andrei și Ștefan Ciobănete

10377435_649890211732202_7718655677330574791_n.jpg

Ieri după-amiază am fost la Studio Hermes pentru o întâlnire cu cei cinci finaliști Burn DJ Residency România 2014 – Hot Casandra (Paul Ionescu-Ballo), Alin G (Alin Florin Ghita), BOg (Tanase Bogdan), Capote (George Octavian Dragu) și Batz (Andrei Nechifor). Au mai participat Ștefan Ciobănete (Charlie Boy) și Mano Andrei.

Deși am început un pic mai târziu (nu ne-am supărat, am vorbit în continuare despre ale noastre), întâlnirea a fost una frumoasă, relaxantă și plină de povești. Mano Andrei ne-a povestit cum a fost anul trecut în Ibiza, iar ceilalți despre cum au ajuns la butoane – Paul și-a început cariera ca toboșar într-o trupă de alternative, Andrei a pornit de la rap, un pick-up și un întrerupător (pentru  scratch-uri), Alin și-a descoperit această pasiune prin intermediul unui soft – Traktor (eu și Batz ne întrebam ce versiune  – V6, V8 sau V12), iar Capote printr-un intermediul unui dj mixset.

Bogdan ne-a povestit despre petrecerile pe care le dădea/la care se ducea într-o fostă închisoare comunistă și cum era să dărâme o casă cu ajutorul muzicii (Mano și Bogdan au copilărit împreună).

Am mai discutat despre motivele participării la o astfel de competiție și despre procesul de jurizare  – s-au înscris 447 de oameni din România, au rămas 50 în urma voturilor. Mano Andrei și Ștefan Ciobănete au ales cinci finaliști pe baza a două criterii : originalitate și comercialitate (am avut și clasica discuție despre muzica underground vs. muzica comercială).

PS : BOg merge la IBIZA !!!

 

Photo via Facebook/The Oven

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *