Art Safari, primul pavilion profesional şi public de artă din România

1969111_605716186188633_1791703174_n.jpg

Prima ediţie a pavilionului de artă „Art Safari” va avea loc în perioada 22 – 25 mai , în Piața George Enescu din București.

Proiectul înseamnă peste 100 de muzee și galerii de artă din România, Germania (Galeria Wolkonsky), Italia (Studio Ambre și UFOFabrik) și Austria (Five Plus Art Gallery), 350 de artiști români și străini, șase secțiuni de prezentare, un spațiu cu tradiție culturală puternică. Scopul principal al acestui eveniment este de a schimba relația dintre întregul sistem cultural şi publicul larg, dintre artist – galerie – colecţionar,  dintre instituţiile de cultură şi piaţa de artă.

Sub motto-ul „Arta în dialog”, Art Safari propune vizitatorilor un program de conferinţe, lansări de carte, performance-uri şi proiecţii video și va prezenta piața de artă ca pe un nucleu de dezvoltare socială, educațională și economică.

Organizatorii proiectului sunt Asociaţia Comercianţilor de Opere de Artă din România (ACOAR) în parteneriat cu Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic Bucureşti (AMPT), cu participarea Asociaţiei Galeriilor de Artă Contemporană din România (AGACOR), Institutului Cultural Român (ICR) și cu sprijinul Deutsche Bank.

Art Safari : Website | Facebook


Art Safari este primul pavilion profesional și public de artă, destinat deopotrivă artei de patrimoniu şi artei contemporane din România, ce va reuni peste 100 de galerii şi dealeri de artă, dar și muzee și instituţii culturale, atât din ţară, cât şi din afara ţării. Se vor expune de la lucrări de pictură și sculptură, la design şi obiecte de colecţie, într-o manieră ce va dovedi rafinament şi o bună cunoaştere a demersului curatorial. Art Safari Bucureşti încearcă să construiască legăturile dintre arta de patrimoniu şi cea contemporană, relaţia dintre artist – galerie – colecţionar, dintre instituţiile de cultură şi piaţa de artă, dintre întregul sistem cultural şi publicul larg. Art Safari Bucureşti înseamnă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *