Salvador Dali despre Noaptea Culturală Iberică

Untitled-1.jpg

Dincolo de coride, Visca Barça, Hala Madrid și Tomatina Bunol din Valencia, Spania mai este sinonimă și cu Salvador Dali, El Greco, Pablo Picasso, Francisco de Goya, Placido Domingo (unul dintre cei trei tenori), Hernand Cortes, Miguel de Cervantes și Penélope Cruz. Am făcut ceva cercetări și am aflat că Emilio Herrera Linares a creat în 1935 primul costum de astronaut sau că primul capsator a fost făcut în țara bascilor pentru regele Louis XV (asta prin secolul XVIII).

Portugalia este sinonimă cu Cristofor Columb (știți că acesta a descoperit America într-un moment de neatenție a Pazei de Coastă), marmelada, cu președintele Comisiei Europene sau cu faptul că portughezii au fost primii care au adus ceaiul în Europa.


Evenimentul va avea loc vineri, 4 aprilie, de la ora 20 la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine (strada Pitar Moş, nr 7-13). Noaptea va începe în amfiteatrul Twain cu niște invitați speciali și va continua cu : treasure hunting, lecții despre gastronomia iberică, o piesă de teatru pusă în scenă de echipa de teatru a asociației, karaoke și concerte live. Am văzut că au și o sală rezervată filmelor spaniole și portugheze.

 

Noaptea Culturală Iberică se adaugǎ seriei proiectului „Nopțile Culturale ASLS” ȋnceput de ASLS România încă din iarna anului 2011 şi care a cuprins evenimente culturale ce au prezentat tradiţii şi obiceiuri specifice culturilor multor țǎri ale cǎror limbi se studiază în cadrul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine (FLLS) din Universitatea Bucureşti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *