Marii jucători de fotbal și-au început cariera în spatele blocului

Pornind de la ideea că Messi, Ronaldo, Figo, Zidane, Ribery, Kaka, Pele sau Maradona (lista poate continua mult și bine) nu s-au născut cu mingea de fotbal în brațe. Ei nu au descoperit acum magia fotbalului, pe marile stadioane ținând în mână trofeul Champions League.

Am descoperit-o purtând acei teniși de cauciuc din două culori roșu/negru și tricouri ale naționalelor sau echipelor de fotbal. Îmi amintesc că aveam un tricou al naționalei Olandei cu Egdar Davids (mi se pare că era numărul 8) pe care îl purtam de fiecare dată când mă duceam să joc fotbal în spatele blocului (cu o poartă desenată cu creta pe bloc și o alta care mai era folosită de vecini pentru bătutul covoarelor). Sau la grădinița de vis-à-vis când săream gardul cu „coechipierii” și cu banca și o porțiune din gardul de sârmă pe post de porți. Terenul fiind marcat de borduri sau de o porțiune de beton.

Am descoperit-o atunci când îmi ziceau băieții din cartier „Hai la fotbal Radu”, când știam că vine ora 16 și trebuia să fiu în fața blocului alături de alți 29 de băieți, când știam că-mi voi juli iar genunchii sau cotul de la mână, când jucam la ora 10 seara la lumina stâlpilor de iluminat de pe stradă. Și atunci când luam porții duble de fotbal – de dimineața de la 10 la 12-13 și seara după 16.

Am descoperit-o pentru că m-a învățat ce înseamnă lucrul în echipă.

Trofeul UEFA Champions League va fi în București vinerea aceasta de la 12 în Piața Enescu, unde va avea loc și expoziția „UniCredit Walk of Champions”. Capătul de linie pentru vizitatori fiind trofeul, amplasat pe puntea unui vehicul special supraetajat, unde se vor putea fotografia cu acest simbol al campionilor. Și vor fi prezenți și ambasadorii evenimentului – antrenorul Fabio Capello (ambasadorul oficial al UEFA Champions League Trophy Tour) și Miodrag Belodedici (ambasador pentru UEFA Champions League Trophy Tour in România).

321524_2157311405170_6784654_n

One Reply to “Marii jucători de fotbal și-au început cariera în spatele blocului”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *