Google Maps oferă informații despre transportul public din alte 7 orașe din RO

Simpatici mai sunt și oamenii de la Google cu ideile lor . Și desigur că în colaborarea cu SimPlus si Concept Apps, acum au inclus informații despre transportul în comun din București, Ploiești, Cluj Napoca, Iași, Timișoara, Constanța și Craiova. Denumit Google Maps Transit, serviciul poate fi utilizat pentru a obține indicații de orientare care includ și transportul public, pe lângă cele pentru mașini sau legate de mersul pe jos.  Sunt afișate toate rutele existente pentru a ajunge la o anumită destinație, cuprinzând toate liniile de transport în comun recomandate – metrou, autobuz, tramvai sau troleibuz, dar și informații despre stații și rute.

Această opțiune este desigur o nouă îmbunătățire adusă Google Maps pentru a le face mai complete, mai utile, mai competitive (zic și eu acum cu celelalte servicii de maps de la Bing sau Apple) și mai corecte pentru români și pentru turiștii străini care ne vizitează țara. Iar informațiile sunt disponibile atât pe varianta de desktop, cât și mobile (Android și iOS).

Dan Bulucea, Country Manager Google Romania, subliniind că serviciul Google Maps reprezintă mai mult decât niște simple hărți geografice.

Pentru a folosi această opțiune trebuie să urmați câțiva pași simpli și anume :

  • deschideți aplicația Google Maps de pe telefonul mobil cu Android sau iPhone
  • accesați secțiunea „Indicații de orientare”, introduceți punctul de plecare și destinația.
  • Selectați opțiunea „Transport public” (butonul marcat cu imaginea unui autobuz).
  • Google Maps va afișa rutele disponibile și itinerariul, cu informații despre numărul liniei, timpii de deplasare, poziționarea stațiilor.

De menționat că Google Maps Transit a fost implementat prima dată pentru Brașov.

Bucuresti

Cluj-Napoca

Constanta

Craiova

Iasi

Timisoara

Ploiesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *