Am scris și eu despre studenta patriotică ca să fiu la modă :)

De ceva timp circulă pe net o scrisoare (nu are legătură cu cele cinci ale lui Eminescu și nici cu cea de la Muselim Selo). Ci mai degrabă cu piesa „Apus de soare” a lui Ștefan cel M… Ștefan de la Bărbul….Barbu Ștefănescu Delavrancea. Scrisoarea a fost scrisă de o fată din Londra, pe nume Cristiana Maria Mărcuș.

Îi dau dreptate pentru afirmația : „Suntem o generaţie crescută într-o scârbă pentru patrie, am crescut cu Badea care înjura tara mereu” (în afară de faptul că știe să tragă de fiare, doar cam asta știe să facă).

Mai avem și partea cu „…tot ce facem e pentrut CV şi când vrem să ne căsătorim găsim noi pe perfectmatch.com ceva nu?” . Adică nu mergem să studiem în afară pentru noi și pentru cultura noastră, ci pentru CV. A – și să-I spună cineva fetei de speed dating.

Pune accent și pe Basarabia e România : „…dar nu suntem în stare să ne recuperăm Moldova de peste Prut după atâţia ani de la căderea comunismului?”. Să scoată din buzunar 100.000 de semnături și gata.

Plus că am o presimțire că  scrisoarea e reclamă plătită la proiectul de la Roșia Montană : „Şi noi românii care avem o ţară superbă, un pământ fertil, plin de zăcăminte, Roşia montană, delta, Carpaţii, Dunărea, Marea Neagră” .

Ce mi se pare total aberant, prost scris  sau total pe lângă :

„Noi avem oameni, noi ştim să trăim, noi radem că fugim cu nasu de acasă o săptămână în munţi cu corturile.” – adică versiunea academică la „vamaioții și dușmanii/n-au valoarea mea și banii”.

„Crăciunul şi Pastele precum şi alte tradiţii străvechi sunt doar un prilej de marketing” – că la noi nu e așa, cu ofertele promoționale.

„Credem că politica, cultura şi educaţia cât mai internaţională este foarte benefică” – atunci de ce mai aruncă UE bani pe Erasmus+ . Plus că și România face parte din cultura și educația internațională.

Sfaturi pentru fata asta :

1. Europa = Steaua

2. Lasă-te de fumat. Serios vorbind…

3. Mai lasă jos cărțile cu profețiile despre România

Fata este fană a Sofiei Vicoveanca, nick-name-ul ei este „Domnița Dacă” și a dat share la fotografia „Bucharest, not Budapest”.

images

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *