Voi ce amintiri aveți din liceu ?

Văzând fotografia de mai jos cu liceul teoretic „Neagoe Basarab” (unde a trebuit să intru că dacă nu mă dezmoșteneau), mi-am adus aminte de puținele (dar frumoasele) amintiri din perioada asta.

Și acum mai țin minte cum în fiecare pauză jucam baschet (ca să nu mai spun de fiecare vară) până când cineva a spart panoul și directorul ne-a interzis (cică) să mai jucăm. Sau când îmi cumpăram aceeași mâncare de la magazinul din curtea liceului (uneori nu o schimbam un semestru – covrigei vanilați, biscuiți Biskrem și Cola). Sau prin clasa a 12a când mă sărutam cu prietena prin fața laboratorului de biologie (bine că am pățit-o după la oră) sau când am vrut să plec de la ore și am falsif… v-ați prins, nu? În fine – era doar o semnătură …

Bine că nu am uitat nici petrecerile (mai mult sau mai puțin) udate cu alcool la care am fost (unde am băut prima dată vodka). Pe partea educațională nu prea aveam de ales (în sensul că profii și profele o știau pe mama și nu numai), dar bine că asta nu m-a împiedicat să nu fac ce mi-am propus.

Mi-a plăcut și atunci când am fost de serviciu pe liceu – îmi amintesc că mă trimisese o profesoară să plătesc ceva la bancă și nu i-a mers cardul sau că la prânz profa de chimie ne-a adus napolitane mie și colegului.

Acum liceul mai are un corp și în stângă (unde e casa aceea albă) și clasele erau denumite cu N (nou) și V (Vechi).

263307_293861644092095_456608726_n

Foto via Facebook/Oltenița Realistă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *