Un articol fără diplomă de bacalaureat

Vine bacalaureatul.După testele naționale (sau capacitatea pe vremea mea), este al doilea cel mai decisiv examen din viața fiecărui elev.Ce trebuie să reținem și să băgați la căpșor despre această etapă (deși am văzut dezastrul de anul trecut).Dar va veni și vreme bună,right?Așa că:

  • Nu există o reteță sau o carte despre cum să iei bacalaureatul cu notă mare.
  • Bacalaureatul nu trebuie luat neapărat cu nota 10!Dar e de prisos să ai cel mult de la 9.40 în sus (media).
  • În timpul liceului mai și învață pentru bac (din cls a 10 sau a11a când se fac listele cu acele 3 materii de bac) – azi o oră, mâine două…
  • De probele la română/matematică ori istorie nu scăpăm.Dar fii deștept (că doar Einstein a zis că spațiul e curbat și noi suntem băieți deștepți și fete deștepte – atenție fără ghilimele) și alegeți la a treia probă scrisă o materie care știi tu că o stăpânești (eu am mers pe biologie că „m-am îndopat” cu ea 4 ani) – de exemplu geografia pentru filo că mai știi unde e un oraș, un râu, un munte,etc.
  • La examen :
  1. Nu intra în sală cu gândul că nu știi (mai ales pe la română când te gândești că pică romanul sau comedia sau drama).Mie mi-a picat basmul cult (la capacitate l-am avut pe cel popular).
  2. Gândește-te că un eseu argumentativ este mai ok decât o scrisoare în care îi povestești bunicii tale cum  te distrezi cu băieții în tabără.
  3. Gândește-te că variantele acelea 100 au exerciții comune la partea I.
  4. Gândește-te că la proba a treia nu o să fie așa de greu.
  5. Gândește-te că la final o să faci cum am făcut și eu – te duci, vezi că ai luat și te duci acasă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *