Festivalului de teatru independent „Scrie despre Tine”

Între 10 mai și 10 iunie are loc prima ediție a festivalului de teatru independent SDT (Scrie despre tine) unde vor fi prezentate 5 piese de teatru din prima stagiune românească de texte scrise având la bază experienţe personale şi cu teme actuale pentru publicul românesc. Dincolo de aceste 5 piese, alte 8 vor fi realizate în cadrul atelierului „Scrie despre Tine” care  vor fi prezentate in spectacole lectură.

Și cum e prima ediție, trebuie să avem și o temă care să fie în ton cu festivalul.Iar tema de anul acesta va fi „Cui ne spunem poveștile”, pe care se vor desfășura cele două ateliere  – primul despre teatru şi actorie care va fi coordonat de regizoarea irlandează Gina Moxley şi actriţa Stefanie Preissner.Iar al doilea va fi susținut de trainerii Vera Ion şi Sorin Poamă despre exerciţii creative de actorie şi dramaturgie (care va implica lucrul cu publicul).

Tema festivalului va fi și la nivel de acţiuni experimentale de strada care vor presupune exerciţii de interacţiune între membrii grupului „Scrie despre Tine” şi străini cu scopul de a documenta aceste acţiuni. Membrii echipei experimentale vor nota reacţiile lor faţă de străini şi pe cele ale străinilor.De asemenea, festivalul va avea şi o seară de proiecţii a 5 scurtmetraje realizate pornind tot de la texte generate în atelierul „Scrie despre Tine”.

De menționat și locațiile festivalului și anume MNAC, Teatrul Act, Teatrul de Artă Bucureşti, Teatrul de Comedie, Teatrul Apropo, Legere Café, Lente&Cafea JoinPoint și UNATC.Programul pentru prima săptămână poate fi găsit aici.

PS : Vineri (mâine) și sâmbătă (poimâine) la Teatrul Act va avea loc piesa de teatru „Solpadeine is my Boyfriend", de Stefanie Preissner” de la ora 19, iar intrarea va fi liberă.De asemenea, sâmbătă va avea loc și atelierul susținut de Gina Moxley de la 14 la 16, înscrierea se face cu un mail la scriedespretine@gmail.com.

afis SDT FESTIVAL A3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *