De ce uneori un remix este mai bun decât melodia originală

Știu că unii vor sări pe capul meu și-mi vor spune că nu am cultură muzicală, că sunt hipster ori clubber sau vor zice „Iar își dă ăsta cu părerea despre domenii de care habar n-are”.Dar zic eu că nu veți spune așa la finalul acestui articol.

Aseară ascultam pe Youtube melodia lui Dj Antoine vs Timati feat. Kalenna, „Welcome to St. Tropez” varianta cântată la pian (nu la acest tip de remix mă gândesc).Așadar, am zis să caut melodia originală fără prezențele lui Dj Antoine & Kalenna.Și am descoperit că era cântată de un rapper rus „stage named” Timati (care apare și în clipul remixului) cu un featuring cu The Blue Marines.Am ascultat melodia, care este predominant în rusă, dar cu mici englezisme și franțuzisme pe ici pe colo.

Părerea mea : Dacă piesa (așa cum este ea) era difuzată în cluburile de noapte bucureștene (aici vorbim și noi de un Fratelli, Bellagio, BOA, Bamboo, Reyna, Kristal, Le Gaga, Player,etc) cred că oamenii ori plecau în primele 2 minute ori săreau cu toții pe dj.Ori adormeau pe acolo :

Piesa de mai sus este din 2010, iar remixul făcut de Dj Antoine și Kalenna a apărut în 2011.Iar videoclipurile ambelor piese au în centru același subiect – luxul stațiunii Saint Tropez.Dar cu ce a venit nou aceștia doi?Păi dj-ul a adus melodiei un nou aer melodiei și a făcut-o mainstream, urcând-o prin topurile muzicale din diferite țări (în România a fost pe prima poziție în Romanian Top 100).Și Kalenna a venit cu o voce mai relaxată, americană care este opusul vocii fetiței de 10 ani din melodia originală.

Pe final de articol  – de la poziția 45 pe care prima melodie o ocupa în 2011 în Schweizer Hitparade (Elveția) la poziții între 1 (România și Polonia), 2 (Schweizer Hitparade  – Elveția), 3 (Dance Top 40 din Ungaria și  Media Control AG  din Germania) și 21 (Rusia).Detalii mai complexe puteți găsi aici.

51DpuQTBKuL._SL500_AA280_

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *