Chiar îmi place noul sezon din Dallas

Aseară și azi dimineață m-am uitat la noul sezon din Dallas și pot să vă spun că mi-a plăcut foarte mult.Mai ales faptul că acțiunea are un caracter liniar, învârtindu-se în jurul deciziei lui Bobby Ewing de a vinde ranch-ul Southfork (după ce descoperă că are cancer).Pentru a stopa exploatarea de petrol de pe domeniul fermei, Bobby apelează la o firmă de conservare care este deținută de un prieten al fratelui său J.R. Ewing, Carlos del Sol.Și de aici intervine în serial și fratele său (care își revine miraculos dintr-o stare de depresie) care împreună cu J.R. Ewing III (fiul său) complotează împotriva lui Bobby și a fiului său Christopher.

De aici conflictul se împarte în două.Christopher Ewing a pus la punct o metodă de extragere a hidraților de metan din mare cu ajutorul dioxidului de carbon și refuzând oferta celor de la Exxon, le-o dă unor venezueleni cu care J.R. Ewing tatăl împreună cu J.R. Ewing fiul au negociat un împrumut de 50 de milioane de dolari în schimbul petrolului pentru a cumpăra ferma Southfork.

Spre sfârșitul sezonului J.R.fiul este arestat pentru uciderea Martei del Sol (pe numele ei adevărat Veronica Martinez), Bobby Ewing dă peste un document vechi al bunicului său care stipulează faptul că resursele minerale de pe teritoriul fermei nu vin la pachet cu terenul propriu-zis al ei (actul de propietate fiind la J.R. Ewing tatăl), Sue Ellen este șantajată de Harris Ryland când află că a mitiut un medic legist pentru a-l scoate pe J.R. fiul din închisoare, iar în episodul 9 Chris și J.R. înființează Ewing Energies alături de partenera lor Elena.Iar J.R. Ewing îi cedează dreptul de propietate al fermei Southfork fratelui său Bobby.

2013-01-07_104859

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *