Encyclopaedia Britannica la ultimul print

Dupa cum ziceam si ieri, mai nimeni nu mai da banii pe carti.Si asa iata ca azi am citit o stire care spunea ca Encyclopaedia Britannica Inc. va renunta la editia de print a principalei sale publicatii stiintifice pentru prima data in istoria sa de aproape 250 de ani (244 de ani mai exact).

Presedintele companiei Jorge Cauz sustine ca nu din cauza Google sau Wikipedia s-a ajuns la aceasta decizie, ci doar ca acum produsele companiei se pot cumpara si de pe internet, utilizatorilor fiind mai usor aceasta cale.De asemenea, acesta a mai adaugat ca sfarsitul editiei print era prevazut de ceva vreme.Dar ca sa va faceti o idee de content, Wikipedia are 3.9 milioane de articole si este gratuita, pe cand Britannica are 120.000 si ultima editie in varianta print costa 1400 $.

Personal, sunt de acord cu faptul ca aceasta enciclopedie pe langa articolele de foarte buna calitate, trebuie sa ajunga si in varianta digitala.Dar macar puteau sa pastreze si editia print pentru faptul ca aceasta face oarecum parte din patrimoniul cultural mondial.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *