Deci cine ar bea un whisky vechi de 100 ani?

Totul a inceput in 1907 cand renumitul explorator Ernest Shackleton a condus asa numita British Antarctic Expedition.Recent, s-au descoperit 3 sticle de scotch Mackinlays intacte datand din 1896 sau 1897 care nu inghetase, dat fiind faptul ca temperatura de -30 de grade C nu a fost suficienta pentru a avea loc acest proces.

Evident, imediat ce sticlele au fost aduse pe continent, au inceput si testele chimice prin cromatografia de gaze si spectrometria de masa pe baza carora s-a aratat ca acesta reprezinta un tip aparte, unic, fata de whisky-ul care se produce in zilele noastre (privind din punctul de vedere al aromei).

Va pun la dispozitie niste linkuri utile despre :

1. Site-ul oficial

2. Abstractul analizei chimice

3. Sensory and Chemical Analysis of ‘Shackleton’s’ Mackinlay Scotch Whisky James (referatul complet) – G-2011-0630-1168

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *