Ping-pong categoria roboti

Se pare ca din ce in ce mai multi roboti ies de pe usile fabricilor.Dincolo de utilizarea lor in industrie, acestia se dau acum si pe sport.Mai exact pe ping-pong.

Asa si cu cei doi roboti umanoizi Wu si Kong au debutat la Universitatea Zhejiang din China unde si-au aratat indemanarea in fata inginerilor si jurmalistilor prezenti la meciul demonstrativ.Cu cele 30 de incheieturi care se misca individual , se pot misca in diferite directii.Ca de exemplu, fiecare brat poate realiza 7 (sapte) miscari diferite, conform spuselor celor de la universitate.

Dar cum pot juca ei ping-pong?

Pentru a servi mingea sau sa o returneze cu reverul, acestia au montate in globii oculari camere video care prevad traiectoria mingii dupa ce a fost servita.Fiecare camera captureaza 120 de imagini pe secunda, care sunt apoi procesate si asa pot calcula traiectoria, viteza, unghiul mingii si locul unde va cadea.

Impresionanta este si precizia.Timpul de raspuns fiind de 50-100 de milisecunde, iar capacitatea de prezicere a locului de aterizare a mingii pe masa are o eroare de 1 inch (2.54 cm).

One Reply to “Ping-pong categoria roboti”

  1. Am vazut si eu asta, cred ca pe Gizmodo. E incredibil ce au facut chinezii. Astia nu se lasa. Mai ramane sa combine Asimo, care stie sa mearga frumos, cu astia- care au dexteritate in maini -, cu roboteii Nao – care stiu sa comunice i sa se ridice de joc si, ia ghici, in 20-30 de ani apar prosti care cer legalizarea casatoriilor cu consoane mecatronice. Muhahaha. Nu, serios, vor fi asa de prosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *