Despre saptamanalul “Catavencii”

Desi am amanat de mai multe ori, azi am cumparat in sfarsit noul saptamanal “Catavencii”.
Si a fost o prima impresie buna deoarece au pastrat stilul umoristic “Academiei Catavencu” inca de pe prima pagina.Poate chiar mai bun.

Odată cu noua distracție de pe Wall Street, năbădăioasa Americă pune încă un crah pe umerii Bătrînului, dar experimentatului Continent

De asemenea am gasit tot pe prima pagina o caricatura geniala a lui Mircea Dinescu cu editorialul “Pionier, fruntea sus!” unde este vorba despre “oferta” chinezilor de a salva economia mondiala intr-un articol scris in Financial Timesc acum aprox. doua luni de premierul Chinei si citez :

Văzînd cum se gudură primadonele lumii occidentale pe lîngă premierul Wen Jiabao şi cu cîtă gingăşie îi aranjează Obama preşul roşu liderului comunist, mai că-ţi vine să legi de o grindă vechea cravată de pionier, s-o ungi cu săpun, să-i faci nodul şi să cînţi pentru ultima oară „Pionier, fruntea sus!“.

In interior gasim acelasi stil pamfletar, criticand politica si politicienii sau pur si simplu ce se intampla prin Romanica noastra draga, cum ar fi acest articol despre rezilierea controversatului contract cu firma americana Bechtel pentru constructia A3.

Sau cea despre rechinii energetici din Pitesti care incarca factura la curent cu cinci-sase kile de pastrav pe luna, aceasta stire avand un titlu cat se poate de sugestiv : “De-a kilowati ascunselea“.

Dupa ce am citit acest numar din noua revista sau mai bine zis despre acest rebranding subtil, dar foarte bun, pot sa spun ca le-a iesit si sincer acum as cumpara “Catavencii” , nu “Academia Catavencu”.Si mai zic ca le prinde bine acest nume deoarece intareste ideea de colectiv, de unicitatea in sensul nimeni nu mai e ca noi.

One Reply to “Despre saptamanalul “Catavencii””

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *