Despre sursele traficului pe blog

Citeam acum 2-3 saptamani la Ionut un post in care vorbea despre diferenta de trafic dintre Facebook, Twitter si Google Plus.Facand referire la diferenta de trafic pe care aceste trei retele sociale, a treia aducand mai putin trafic decat Facebook si Twitter.
Si de ce acest “fenomen” (ca sa-i spun asa) cand continutul distribuit pe acele retele sociale au (si citez)
acelaşi text, acelaşi autor..aceeaşi oameni.
Pe acest blog, principala retea sociala care imi aduce trafic in proportie de 34% este Twitter* , urmata de Facebook* care imi serveste trafic in proportie de 15%, iar Google Plus* mi-a adus pana acum 13 click-uri.

Trecand mai departe la motoarele de cautare, majoritatea celor care au cautat (sau nu) pe Google anumite lucruri au ajuns aici in cea mai mare parte de pe google.ro.Dar au fost si cazuri exceptionale unde s-a ajuns de pe google cu extensiile .es, .sk, .com, .de, s.a.m.d.

De asemenea, cei care au ajuns pe blogul meu au folosit in proportie de peste 50% bowserul Mozilla Firefox, iar Google Chrome si Microsoft Internet Explorer au strans impreuna aproximativ 40% dupa cum urmeaza:

Totodata, aceste browsere sunt instalate in principiu pe sistemul de operare Windows 7 care are acelasi procentaj ca si cel al Firefox in graficul de mai sus (ma eu zic ca o conspiratie aici :)))) ).Acesta fiind urmat de Windows XP si Windows Vista.
Iar rezolutia ecranului acelor PC-uri este in proportie de 70% (rotunjit) intre 1280-1336 de pixeli.


Si in final avem Visit lenght si Javascript Stats.Aici sa lasam graficele sa vorbeasca :

Mentiuni :

  1. Traficul a fost monitorizat de cand sunt pe self hosted, iar cifrele contine o eroare de -20 views  maxim (deh pana am gasit wordpress jetpack a durat vreo 2 doua zile)
  2. Cifrele retelelor sociale sunt prezentate via bit.ly (am mai shareuit pe Google Plus si linkul complet al postului)
  3. Restul statisticilor sunt furnizate de StatCounter
  4. O analiza a traficului de pe raduoncescu.ro since his inception gasiti mai jos 🙂

One Reply to “Despre sursele traficului pe blog”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *