Darth Vader cu cine face advertising?

Cum George Lucas hitted the jackpot (cum ar spune americanii) cu Star Wars asta nu mai e o necunoscuta.Desi seria filmelor cu acelasi titlu s-a terminat , ultimul fiind Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith din 2005.

Dar cinefilii si nu numai continua sa iubeasca acest fenomen si a cautat sa il exploateze la maxim, mai ales personajul negativ si anume Darth Vader care isi face cunoscuta prezenta (ca sa spun asa) pe celebra melodie din coloana sonora “The Imperial March“.

Pana si in advertising, unde el este pus in diferite situatii mai mult sau mai putin penibile sau deloc, cum ar fi aceasta reclama de la bateriile Energizer din 1994 unde se confrunta cu figura reprezentativa a brandului, iepurasul, si ramane fara baterii la light-saber.

Trecand la lucruri mai serioase, in alte spoturi Vader isi foloseste “forta“, cum ar fi reclama de la noul Volkswagen Passat in care un copil (o sa vedeti voi la finalul acest post ce si cum) se pune in pielea personajului si incearca sa-si faca puterea simtita.

Sau in clipul promotional Spike TV, unde dirijeaza mingea de golf in gaura cu ajutorul fortei.

Si evident – the worst case scenario – cand este refuzat!

Dar pana si cei mai dintre cei mai raufacatori au si o parte – sa-i spunem asa – sensibila, emotionala si de ce nu parentala (ca doar era tatal lui Luke).Si ca orice tata, dupa o zi lunga de munca pe BattleStar, se intoarce acasa si are grija si de familie.Si anume – joaca sah cu copii lui , se plimba cu bicicletele, un pic de sword-fighting sau pur si simplu citind ziarul:

Pe plaiurile noastre mioritice, imaginea acestuia a fost folosita pentru prima data in reclama de la Teletech starring Bogdan Naumovici (creative director Leo Burnett Romania) pentru Altex.

Sau in cea mai recenta reclama Vodafone, pentru promovarea unei oferte de telefonie mobila a acestui operator.

Cam ce concluzie putem trage de aici?Ca indiferent de anul in care acestea au fost facute sau brandul care “a apelat” la Darth Vader, reclamele lor vor avea un anumit farmec printre fanii Star Wars.Ca sa nu mai introducem in ecuatie factorul pshilogic pe care il au acestea, acum daca Vader merge cu VW Passat sau are drept operator de telefonie mobila pe Vodafone, noi de ce nu?

Iar pe final va las cu emisiunea de pe NBC in care Max Page (actorul din reclama Volkswagen) vorbeste despre aceasta si alte reclame in care a mai jucat.Si evident, the force is still with him :).

    Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *