Google Plus – o privire mai atenta

Dupa ce mi-am dat cu parerea despre noua retea sociala Google Plus aici la prima vedere, acum e timpul sa fac o analiza mai amanuntita despre ea.

Si am sa incep cu sidebar-ul de sus, in stanga, unde este afisat numele nostru cu semnul “+“(in cazul meu “Oncescu“) fiind de forma “+ Oncescu” , iar in dreapta numele complet “Oncescu Radu” si imediat butonul de notificari.

Pentru a vedea notificarile , dati un simplu click pe acel buton si va aparea o caseta de dialog unde veti putea vizualiza comentariile primite si adaugarile in cercurile de prieteni, familie,etc.Diferenta fata de Facebook?Combina “friend-request-urile”, comentariile si toate cele intr-o singura caseta.Priviti :

 

In cazul unei postari pe wall aveti mai multe posibilitati de editare si anume puteti edita sau sterge postarea respectiva, de a crea un link spre ea, de a dezactiva comentariile si/sau redistribuirea.Acum ca am trecut de prima pagina, sa continuam cu deja clasica pagina de fotografii pe care o au retele sociale, dar cea de la Google Plus cateva “plusuri” :).Si anume puteti vizualiza fotografii din cercurile dvs de prieteni sau de pe telefon, si evident fotografiile si albumele foto personale.

PS: La prima am folosit combinatia de taste CTRL + – pentru zoom out ca sa aveti un view mai bun al paginii din Firefox Nightly.

Pagina de pornire cat si cea de profil sunt in proportie de 95% asemanatoare cu cea de Facebook, in afara de faptul ca ne bucuram de prezenta butonului de hang-out (cum scrie si deasupra lui – “Distraţi-vă cu persoanele din toate cercurile dvs. utilizând camera web live“).

Si acum am ajuns la partea cea mai importanta, cred eu, a retelei sociale si anume la cercuri cu care va puteti sorta prietenii pe Google Plus in cercul vostru de prieteni :), familie, cunostinte , abonare sau va puteti crea unul nou.

De asemenea , puteti vizualiza persoanele care v-au adaugat deja in cercurile lor sau puteti adauga dumneavoastra persoane prin deja obisnuita cautare dupa adresa de yahoo , hotmail, s.a.m.d.

Dar momentan este in faza de testare asa ca puteti “fii pe plus” doar pe baza de invitatie.Iar aici va va invata Stefania (careia i-am ceruit si eu ajutorul – recunosc).Modul de preparare e cam asa:

Se ia o adresa de gmail , se adauga intr-un cerc, se da share la ceva (acum ai grija ca statusul sa fie public sau sa fie la grupul unde ti-ai adaugat adresele de mail, se intra pe gmail, se da click pe “learn more about google+” si gata.

Parere personala

Desi Google Plus a fost creat dupa chipul si asemanarea Facebook, cred ca acesta va deveni un adevarat competitor al celui din urma in principal pentru optiunea de hang-out,dar si pentru designul sau futuristic si inovatiile cu care acesta vine, dupa cum se spune ca fiecare vine cu ceva nou.

Later update:

In caz ca aveti nevoie de ajutor cu G+, Google sare in ajutor cu o pagina unde puteti gasi informatii utile , de exemplu, ce sunt cercurile si cum puteti adauga prietenii in cercurile voastre.Inca un plus – dispune de aceeasi interfata prietenoasa ca si reteaua sociala.


 

 

One Reply to “Google Plus – o privire mai atenta”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *