BCR refinanteaza populatia

Dupa am spus in acest post, am decis sa iau si parte la prima campanie Blogal Initiative (un proiect marca Chinezu in parteneriat cu RevistaBiz) despre creditul de refinantare de la BCR.Ce reprezinta de fapt aceasta campanie dincolo de premii?Reprezinta o oportunitate pentru noi bloggerii de a deveni profesionisti, si totodata de a contribui la dezvoltarea comunitatii blogosferice mioritice.Pentru ca asa se traduce Blogal Initiative – o comunitate.

Acestea fiind spuse, sa trecem in revista ce inseamna refinantare si creditul de refinantare de BCR si detaliile tehnice ale acestuia.

Ce inseamna refinantarea unui credit?

Nimic mai simplu – acordarea unui nou credit in conditiile de creditare actuale unui cetatean X de catre o alta institutie bancara in vederea achitarii datoriilor existente la institutia bancara la care cetateanul X este dator, evident in conditii mai avantajoase

Sa fiu mai exact – cetateanul X este dator la banca A, iar el face un credit de refinantare la banca B, care ii achita datoriile.

Ce se poate achita?Credite,dobanzi,costuri aferente.Sau dupa situatie , se pot acorda sume suplimentare.

Ce avantaje are aceasta?

Poti sta linistit la plaja ,stiind ca faci un efort financiar redus si ca ai un cost total al creditului mai mic.Ca sa nu-ti mai zic ca poti la zi si noapte la malul marii, cu un termen de finantare mai lung si cu posibilitatea de a refinanta creditele sotului/sotiei, cat si a coplatitorilor.

Daca este cam grabit, ai posibilitatea de a strange creditele intr-unul singur.

Iar daca nu esti amator de vanatoare prin safari, iti poti schimba moneda in care contractezi imprumutul.

De ce refinantarea BCR?

Nu stiu altele cum sunt, dar eu, cand ma gandesc la avantajele creditului de refinantare BCR , la punctele forte reprezentate de taxele notariale achitate de ei (cam 4000-5000 de euro), cand te gandesti ca ai imobilul asigurat gratuit in functie de tipul creditului , nemaizicand de analiza gratuita a dosarului sau ca , spre deosebire de altii care au un singur co-debitor, tu poti avea 3.

Cat despre procedura de refinantare, e cam asemantoarea ca la orice alt credit, tot trebuie sa treci prin analiza dosarului, evaluarea riscului etc.De costuri si garantii nu mai zic…

Ce ar mai trebui sa stiti:

  • banii nu-i vei primi in mod direct, creditul de refinantare fiind destinat rambursarii integrale a celui in derulare, decat atunci cand optezi pentru suma suplimentara in afara celei contractate.
  • pentru un imobil, refinantarea presupune existenta unei ipoteci asupra unui bun imobil poate implica existenta platii unor taxe notariale de transfer al ipotecii.
  • virarea venitului intr-un cont la banca la care vrei sa refinantezi creditul iti poate aduce o surpriza,  si anume reducerea nivelului de dobanda
  • pentru cei care au dificultati in plata ratelor lunare,recomandarea este de a merge la banca unde sa ceri o reesalonare a rambursarii care sa-ti ofere niste rate lunare mai mici

In final, mie mi se pare cel mai fain program de refinantare , adica cine nu ar vrea sa nu scoata niciun ban pe durata anevoiosului de simplu proces de creditare, iar BCR are in momentul de fata cea mai de gasca oferta.

Daca v-a placut acest articol , nu ezitati sa-l raspanditi si voi mai departe ca sa stie poporu’ cum sta treaba cu refinantarea printr-un share pe facebook/twitter.Sau daca aveti comentarii, imi puteti lasa oricand unul.

One Reply to “BCR refinanteaza populatia”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *