La apus, la mal de Dunare

Privind inspre apus , soarele isi scalda ultimele raze de soare peste fluviul care strabate continentul din Muntii Padurea Neagra pana la varsarea in Marea Neagra , veghind asupra celor care inca pastreaza traditiile trasmise din generatie in generatie , ghidandu-i si protejandu-i zi si noapte sau a celor care pur si simplu vor sa simta adierea racoroasa la bordul unui vas de croaziera.

 

 

Asa am vazut eu Dunarea la Oltenita in ceas de seara , privind cum o nouazi se sfarseste pentru unii , iar pentru altii incepand una de munca.Pasarile de otel stateau pe malul romanesc obosite dupa o lunga zi de munca pe apele albastre ale Dunarii , dar parca tot mai aveau puterea de a continua.

Pe malul bulgaresc, blocurile se scalda si ele in lumina portocalie a apusului , iar cerul rosiatic tinda sa cuprinda tot orizontul, prevestind faptul ca peste cateva ceasuri va fi in intuneric.

 

Iar in ultimul moment de lumina  , o barja nestingerita se plimba pe apa , pe langa ostrovul cel impadurit , lasand in urma ei drumul pe care l-a parcurs sub forma unei sageti de apa.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *