Cum e la Bookfest

Dupa cum bine stiti , saptamana aceasta , intre 25 si 29 mai,  are loc la Romexpo are loc editia cu numarul 6 a Bookfest care reuneste si anul acesta principalele edituri din Bucuresti si din tara.Acesta este organizat de  Asociatia Editorilor din Romania (AER) organizeaza evenimentul Bookfest 2010, sub egida Federariei Editorilor din Romania.

Asa ca azi mi-am propus sa dau si eu  , cu Giorgiana si Camil , o tura pe acolo sa vad cum sunt apele.Iar apele sunt aceleasi ca la Gaudeamus 2010.Adica aceeasi oferta de carte (cu unele noutati oferite de editurile bucurestene).In rest, lansari de carte si multa forfota.

Dar , ca orice eveniment , are si plusurile lui.

  1. Anul acesta , vom avea parte de o lansare ceva mai neobisnuita si anume , scriitorul Mircea Cartarescu se va lansa si digital cu “Enciclopedia zmeilor” in versiunea pentru iPad, fapt semnalat de mine aici.
  2. Participarea Teatrului Masca , cu spectacole de teatru (+ o lansare de carte) pe parcursul celor 4 zile                                                                                                                                                                                    [nggallery id=16]
  3. Concertul trupei Taxi de duminica seara
  4. Standurile Grupurilor Editoriale RAO si Corint care s-au respectat si de data asta la capitolul design.

Daca mai gasiti altele , va ascult.

Bookfest insights

Cum orice festival , fie el de carte  , de x , de y sau de z , are si secretele lui , asa si Bookfest le pe ale lui cum ar fi:

  1. Prima lansare de carte pe invisible mode.Dar stati , urmeaza ceva si mai high-tech:
  2. E-book reader-ele sunt alimentate de o retea complexa de cabluri:
  3. La intrare se da mita (in reduceri la carti):
  4. Si la final , daca nu frecventezi cluburile de fite , nu ajungi faimos:

Mai jos va pun la dispozitie o galerie foto ca sa va faceti o idee cam ce este pe la Bookfest si ce oameni de cultura ii puteti intalni:

[nggallery id=18]

Poza Zilei


Si un live tweeting ca la CARTE de la Bookfest :)))))))))))))))))


One Reply to “Cum e la Bookfest”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *