Impresii de la sesiunea de comunicari

Dupa cum bine v-am spus pe aici , vineri a avut a VII-a sesiune de comunicari stiintifice a studentilor de la Facultatea de Chimie a Universitatii Bucuresti in care Licentii , Masterii si Doctorii si-au prezentat lucrarile si/sau  rezultatele proiectelor de cercetare.Ce pot sa spun?

Organizarea a fost foarte buna , din cate am vazut eu o data sau de doua ori s-a depasit timpul alocat unei prezentari , iar fisa cu participanti era mereu up to date :D.

De asemenea ,  fiecare prezentare a fost mai interesanta decat cealalta , fiecare student descoperind noi compusi sau combinatii complexe chiar in laborator , cu aplicatii pe viitor.Sau invers.A existat si o prezentare cu caracter non-stiintific in care se vorbea despre viziunea lumii asupra rolului chimiei in zilele noastre , contributii ale chimiei si rolul chimiei in toate domeniile de activitate ( asupra acestei chestiuni o sa reflectez in continuare ).

Deci sa reflectam.Chimia , alaturi de fizica , matematica , informatica , aeronautica , astronomie , metrologie si statistica sunt stiinte exacte.Dar eu nu vad luminita de la capatului tunelului in ceea ce priveste legatura chimiei cu dreptul , PR-ul , consultanta , markenting , etc.

Adica sa fim seriosi.Acum ce o sa facem – dupa ce calculam echivalentul-gram sau masa moleculara a unei substante , o sa-i calculam si TVA-ul?:))))))))).Sau o sa-i citim drepturile inainte sa o punem in reactie cu alte substante ?:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *