Amintiri din People’s Palace (1)

Din vremurile acestea in care traim.Citind articolul Oanei despre Casa Poporului , mi-am amintit o patanie de-a mea ( pana nu fac rau inainte sa fac bine cu mine nu va merge treaba :)))) ) de anul trecut cand m-am dus la conferinta despre mediere a Alinei Gorghiu ( din punct de vedere politic sunt incolor , inodor si insipid ).

Evident , trebuie sa ne inscriem via e-mail bla bla bla – formalitati de genul.Eu aveam buletinul retinut ( nu facusem nimic rau – nu inca! ) la facultate pentru nu stiu ce chestiuni si i-am spus asistentei dnei deputat ca voi prezenta o copie dupa el la poarta de securitate sau ma rog  – biroul.

Buuun asa.Vine si ziua conferintei , eu la cravata , coafura rezista la vant , la ploaie , la fete :))))))).Intru in Casa :)))))) cu un amic de la Drept si ne indreptam catre acel birou de securitate unde ne verificau sa vada daca nu avem la noi pistoale cu apa , o sticluta micuta de ceva sa facem prastie sau vreo pusca cu o curea lata :))) ( PS: Aici s-au terminat cunostintele mele in materie de arme gri ).

La acel birou stateau doi.Doi paznici.Evident – ca in Romania – unul serios cu aere de sef si altul neserios cu freza de clubber tot cu aere ( mai rarefiate ) de sef :))))))))))))

Imi vine si mie randul – numele , prenumele – se uita pe lista , ma vede acolo frumos Oncescu Cutarescu ,toate bune si frumoase pana cand imi cere buletinul.Umblu in borseta , scot copia de buletin si pana sa o ia ma intreaba :”Asta-i act de identitate? Eu , linistit :”Da!” El ceva de genul:”Fugi de aici , tu nu mergi mai departe!” Colegul lui ( mai older si mai weizer ):”Ai ma lasa-l ca si tu atunci cand te-a oprit politia le-ai prezentat o copie ( a nu mai stiu ce – am uitat :)))) ) cred ca era a carnetului de conducere.

Eu , in mintea mea si uitandu-ma la fata ce-o facuse:”Pana si cei mai mari in grad se mai racesc in viata”.Mfine , pana la urma m-a lasat sa intru ca deh – daca Ceasca ne-a facut Casa , de ce sa nu adapostim in ea cand ploua?.

Mai revin cu amintiri daca voi mai avea ocazia sa calc pe acolo ca vorba ceea:”Sa deschidem Portile de Fier cu Cheile Bicazului , sa dam in Curtea de Arges si sa intram in Casa Poporului!”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *