Raport final al schimbului de experienta

MOTTO:

Ne-am intalnit la Iasi si Bucuresti
O gasca de artisti si viitori chimisti
Ziua am vizitat si am invatat
Iar seara la “Mafia” si-n pub-uri ne-am distrat

 

Dupa cum bine stiti , saptamana asta am fost intr-un schimb de experienta la Iasi realizat ASC-UB si ASCIS.Asa ca m-am gandit sa scriu un raport despre cum a fost si pentru a analiza din toate punctele de vedere acest schimb.Deci sa incepem…

Programul

A fost unul foarte ok.In sensul ca cei care l-au conceput s-au gandit sa ne arate principalele atractii turistice ale Iasului , dar care au tinut si de Universitatea “Al.I.Cuza” cum ar fi Sala Pasilor Pierduti , Sala Senatului si BCU Iasi.De asemenea, o impresie foarte buna mi-au lasat si profesorii cursurilor unde am asistat.

Evident , diferente exista intre ambele facultati de chimie.Mai ales pe partea de laboratoare in sensul ca cea de la Iasi are un laborator de chimie computationala ( nu ca cea din Bucuresti unde invatam informatica de liceu ).

In rest , totul a fost bine.Am fost la Bojdeuca lui Creanga , la BCU Iasi , la Institutul de Chimie Macromoleculara “Petru Poni” , la Muzeul Unirii ( unde am descoperit ca Al.I.Cuza era un fan al snooker-ului ) , la Casa de Cultura a Studentilor unde am vazut o piesa de teatru care intr-un fel reflecta situatia actuala a teatrelor din Romania, la Palatul Culturii si la Mitropolie.

Intr-un fel , programul a imbinat activitatile chimice cu activitatile culturale.Apropo , daca vreti sa aruncati un ochi peste el , il gasiti aici.

Distractia

Au avut ei grija si de asta.Duminica seara am fost in Hunter’s Pub ( de la care am si fotografiile ), unde am avut parte de o seara de karaoke.Si unde gasca de chimisti bucuresteni si ieseni au cantat pe melodia “Voltaj – Hai sus“.Evident , eu stiam melodia pe de rost.

 

Am mai fost si la Curtea BerarilorTimisoreana” , unde metrul de bere era la noi pe masa.La Dublin Irish Pub, unde preturile sunt mai mult decat accesibile sau la Phenice unde am stat la o narghilea.Sau pur si simplu in camin ( unde erau cazati chimistii care au venit la Iasi la facultate ) unde ne-am jucat rentz si Mafia.

Si in clubul “Cannabis” unde am jucat biliard.

 

Cazarea

Am stat in campusul “Titu Maiorescu” , in camera cu alti 3 chimisti ieseni ( deci va dati acum ca daca nu vine anul viitor apocalipsa , facem noi in laboratoare alta ).Una peste alta , a fost foarte fain ( mai ales ca in camin erau la feteeeeeeeee ).

Alte aspecte

In ciuda vremii proaste pe care am prins-o , Iasiul mi-a lasat o impresie foarte buna fapt ce mi-a dat de gandit ca poate din anul III sa ma transfer la Iasi cu facultatea.Nu numai Iasiul , ci si fetele de acolo ( vorba ceea : “Omul sfinteste locul” ) care au fost o companie placuta.

 

La final , tin sa multumesc lui Marius Minea , Alexandrei , Biancai , Manuellei ( ASCIS ) si restul fetelor pe care le-am cunoscut pentru ca au facut ca totul sa fie super.Si echipei de la Bucuresti – Ruxandra , Alexandra , Andreea , Nicoleta , Diana , Florentina , Ada , Octav si Daniel in compania carora m-am distrat ( si invatat ca doar de asta ne-am dus ).

Si Andreei Popescu si Ralucai Topala pentru ca ne-am intalnit ( in offline ).And last but not least – Laviniei Biberi pentru recomandarile facute pe twitter.

 

Gasca chimistilor ieseni si bucuresteni

 

 

Al vostru sincer,

Oncescu Brotea Radu Mihai

 

One Reply to “Raport final al schimbului de experienta”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *