Raport final al schimbului de experienta

MOTTO:

Ne-am intalnit la Iasi si Bucuresti
O gasca de artisti si viitori chimisti
Ziua am vizitat si am invatat
Iar seara la “Mafia” si-n pub-uri ne-am distrat

 

Dupa cum bine stiti , saptamana asta am fost intr-un schimb de experienta la Iasi realizat ASC-UB si ASCIS.Asa ca m-am gandit sa scriu un raport despre cum a fost si pentru a analiza din toate punctele de vedere acest schimb.Deci sa incepem…

Programul

A fost unul foarte ok.In sensul ca cei care l-au conceput s-au gandit sa ne arate principalele atractii turistice ale Iasului , dar care au tinut si de Universitatea “Al.I.Cuza” cum ar fi Sala Pasilor Pierduti , Sala Senatului si BCU Iasi.De asemenea, o impresie foarte buna mi-au lasat si profesorii cursurilor unde am asistat.

Evident , diferente exista intre ambele facultati de chimie.Mai ales pe partea de laboratoare in sensul ca cea de la Iasi are un laborator de chimie computationala ( nu ca cea din Bucuresti unde invatam informatica de liceu ).

In rest , totul a fost bine.Am fost la Bojdeuca lui Creanga , la BCU Iasi , la Institutul de Chimie Macromoleculara “Petru Poni” , la Muzeul Unirii ( unde am descoperit ca Al.I.Cuza era un fan al snooker-ului ) , la Casa de Cultura a Studentilor unde am vazut o piesa de teatru care intr-un fel reflecta situatia actuala a teatrelor din Romania, la Palatul Culturii si la Mitropolie.

Intr-un fel , programul a imbinat activitatile chimice cu activitatile culturale.Apropo , daca vreti sa aruncati un ochi peste el , il gasiti aici.

Distractia

Au avut ei grija si de asta.Duminica seara am fost in Hunter’s Pub ( de la care am si fotografiile ), unde am avut parte de o seara de karaoke.Si unde gasca de chimisti bucuresteni si ieseni au cantat pe melodia “Voltaj – Hai sus“.Evident , eu stiam melodia pe de rost.

 

Am mai fost si la Curtea BerarilorTimisoreana” , unde metrul de bere era la noi pe masa.La Dublin Irish Pub, unde preturile sunt mai mult decat accesibile sau la Phenice unde am stat la o narghilea.Sau pur si simplu in camin ( unde erau cazati chimistii care au venit la Iasi la facultate ) unde ne-am jucat rentz si Mafia.

Si in clubul “Cannabis” unde am jucat biliard.

 

Cazarea

Am stat in campusul “Titu Maiorescu” , in camera cu alti 3 chimisti ieseni ( deci va dati acum ca daca nu vine anul viitor apocalipsa , facem noi in laboratoare alta ).Una peste alta , a fost foarte fain ( mai ales ca in camin erau la feteeeeeeeee ).

Alte aspecte

In ciuda vremii proaste pe care am prins-o , Iasiul mi-a lasat o impresie foarte buna fapt ce mi-a dat de gandit ca poate din anul III sa ma transfer la Iasi cu facultatea.Nu numai Iasiul , ci si fetele de acolo ( vorba ceea : “Omul sfinteste locul” ) care au fost o companie placuta.

 

La final , tin sa multumesc lui Marius Minea , Alexandrei , Biancai , Manuellei ( ASCIS ) si restul fetelor pe care le-am cunoscut pentru ca au facut ca totul sa fie super.Si echipei de la Bucuresti – Ruxandra , Alexandra , Andreea , Nicoleta , Diana , Florentina , Ada , Octav si Daniel in compania carora m-am distrat ( si invatat ca doar de asta ne-am dus ).

Si Andreei Popescu si Ralucai Topala pentru ca ne-am intalnit ( in offline ).And last but not least – Laviniei Biberi pentru recomandarile facute pe twitter.

 

Gasca chimistilor ieseni si bucuresteni

 

 

Al vostru sincer,

Oncescu Brotea Radu Mihai

 

One Thought on “Raport final al schimbului de experienta

  1. Ma bucur ca te-ai simtit bine >:D<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation