O seara la CAFENEAUA

In seara aceasta am poposit la Teatrul Masca impreuna cu o draga amica (careia ii multumesc ca a acceptat sa vina cu mine ) sa vedem piesa “CAFENEAUA” in regia si dupa un scenariu de Mihai Malaimare.Trebuies sa recunosc ca evadarea la teatru din aceasta seara a venit ca o gura de oxigen pentru mine dupa o saptamana plina de laboratoare si cursuri.

Scenariul

Este foarte bine construit , avand pe alocuri replici menite sa starneasca rasul , dar care pun accent pe diverse al societatii in care traim.Iar de aici extragem alta trasatura a scenariului – umorul.De asemenea, replicile personajelor sunt construite in asa fel incat sa exprime sentimentele aceastora.

Actorii

Fiecare dintre ei au intrat in pielea personajelor , fiecare facand parte din clasa lui sociala cu gesturile si vocabularul ei.Consider aici ca regizorul a facut o alegere foarte buna inspirandu-se din opere ca  “O scrisoare pierduta” , “Ultima noapte de dragoste , prima noapte de razboi” sau ‘Felix si Otilia” unde se pune accentul pe parte pozitiei sociale si culturale.

Muzica

Specifica Italiei.Ireprosabila.

Mesajul

Ne transmite faptul ca indiferent de pozitia in societate , fiecare are parte de iubire din parte unei femei.Si ca iubirea este mai presus de pozitia sociala.

Alte aspecte

Mentionez ca cei de la Teatrul Masca sunt foarte seriosi in ceea ce priveste organizarea unui spectacol si am ramas impresionat de profesionalismul de care dau dovada cand am luat invitatia.Cu siguranta voi reveni – cine stie poate chair saptamana viitoare ;).

 

Sursa foto si video: Teatrul Masca , Masca.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *