A fost si Autovot 2011

In pofida crizei pretului benzinei care a crescut saptamanile trecute si care  s-a asternut pe la pompele din toata tara , unde soferii s-au grabit sa-si schimbe banii de hartie in monezi ca sa-si faca plinul sau pur si simplu sa-si verse nervii pe companiile petroliere care livreaza benzina , motorina si alte derivate.

Automarket.ro a organizat si anul acesta Autovot ,  a cincea editie a celui mai important concurs de tip Masina Anului din internetul romanesc la care au votat 60+1 de bloggeri.In urma celor trei saptamani de chiu si de vai si de hai , 5432 de fani ai paginii Automarket.ro de pe facebook au decis: Dacia Duster este Marele Castigator al Autovot 2011.Acesta a avut la Ramada Hotel & Suites Bucharest North unde au participat reprezentantii oficiali ale marcilor intrate in concurs , userii castigatori care au votat in cadrul concursului Autovot 2011 , bloggeri , sponsorii Autovot 2011 si reprezentanti ai presei.

Juriul acela mare si tare a fost alcatuit din Cristian China-Birta ( chinezu.eu ), Cristi Dorombach ( piticu.ro ) , Bobby Voicu ( bobbyvoicu.ro ) , Cristian Manafu ( manafu.ro ) si Cabral Ibacka ( cabral.ro ) – unii din cei mai reprezentanti ai blogosferei romanesti.

Despre Automarket.ro

Este primul cotidian auto online din Romania care pune la dispozitia publicului cele mai noi stiri din industria auto si ofera materiale ample despre ultimele modele de “jucarii” aparute pe piata auto si despre cele mai noi evenimente de pe pietele importante ale lumii.

Exprimat matematic , Automarket.ro inseamna: 8.200.000 afisari lunar , 17.500 de abonati la newsletter-ele automarket.ro , acoperire 98% din mediul urban ( 82 % barbati si 18% femei )

Istoric Autovot

 1. 2007 – La prima editie a concursului AUTOVOT , 2804 persoane au votat si au desemnat Alfa Romeo Brera ca fiind cea mai apreciata masina a anului 2006.
 2. 2008 – Marele premiu i-a revenit lui Audi A4 , dupa trei saptamani in care votantii si-au pus amprenta pe rezultatele celui mai fidel sondaj al pietei auto romanesti.
 3. 2009 – Dupa trei saptamani de vot , Opel Insignia a fost ales marele castigator AUTOVOT 2009.
 4. 2010 – I-a venit randul lui Opel Astra sa prinda premiul de mare castigator.Zic eu ce noroc pe ei…
 5. 2011 – Anul acesta , Dacia Duster s-a sters de praf si a devenit primul model romanesc care si-a adjudecat Marele Premiu in AUTOVOT.

AUTOVOT 2011

Este primul top auto constituit integral din public si cuprinde 3 categorii:

 1. GENERAL ( Masina Anului 2011 )
 2. BEST DESIGN ( Design )
 3. BEST BUY ( Raport calitate/pret )

La prima categorie , premiul a fost adjudecat de Dacia Duster, care a primit in total 5625 de puncte.Victoria ei s-a datorat faptului ca a castigat la mare diferenta categoria Best Buy , unde a primit 4641 de puncte , dublu fata de Volkswagen Passat ( locul II cu 2285 de puncte ) si mai mult decat triplu de BMW Seria 5 ( locul III cu 1430 de puncte ).

Masina Anului la AUTOVOT 2011

 

La Best Design , locul I a fost ocupat de Mercedes Benz CLS ( 3194 de puncte ) , locul II fiind ocupat de Audi A7 Sportback ( 2730 de puncte ).Pe locul III situandu-se modelul italian ( nu e femeie ma :))) ) Alfa Romeo Giulietta ( 1992 de puncte ).

Topurile finale ale bloggerilor au fost:

 1. GENERAL – Citroen DS3 – 65 de puncte , Dacia Duster – 60 de puncte , Alfa Romeo Giulietta – 47 de puncte.
 2. BEST BUY – Dacia Duster – 58 de puncte , Volkswagen Passat – 27 de puncte , Mazda 2 – 23 de puncte
 3. BEST DESIGN – Citroen DS3 – 43 de puncte , Alfa Romeo Giulietta – 39 de puncte , Audi A7 – 35 de puncte.

Parerea personala

Desi a tinut cam putin , organizarea evenimentului de Mircea Mester a fost un real succes.Am cunoscut oameni din diferite domenii – cu care imediat am facut schimb de adrese web si numere de telefon – am totusi un regret.Ca o persoana foarte draga mie nu a fost cu mine si mi-ar fi placut sa fie acolo.

Evident , au existat momente comice marca Chinezu care a mai destins atmosfera si din partea importatorului marcii Volkswagen in Romania care si-ar fi dorit sa stea mai in fata ( nu de alta , dar a facut prea multe ture spate salii – fata salii pentru a ridica premiile ).

Una peste alta , cu bune sau cu rele , a fost super si cu siguranta voi reveni si la anul.

Pe final va las cu vorbele lui Mircea Mester , project manager Automarket.ro:

Schimbarea suportului de vot pentru editia 2011 a concursului nostru si implicarea celor mai importante nume din Social Media romaneasca intr-un juriu al bloggerilor care si-au desemnat propriile modele favorite reprezinta noutati absolute in peisajul auto romanesc.Dupa ce AUTOVOT a reprezentat un fenomen inedit inca de la lansare, fiind primul concurs care le-a dat ocazia celor care folosesc din ce in ce mai mult internetul pentru a se informa sa isi voteze modelele preferate, noile elemente vin sa confirme statutul inedit pe care AUTOVOT si Automarket il au in presa auto romaneasca.Vom continua sa inovam si sa gasim noi modalitati de a inventa concepte accesibile tuturor.”

One Reply to “A fost si Autovot 2011”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *