Android detroneaza Symbian

Nokia N900 communicator/internet tablet
Nokia N900 tablet

Softul celor de la Google detroneaza sistemul de operare al celor de la Microsft , Windows Symbian.

Per total , aproapte 33 de milioane de telefoane echipate cu Google Android au fost vandute in ultimele patru luni ale anului trecut – o crestere de 7 ori mai mare in comparatie cu telefoanele cu Symbian care au inregistrat o cifra de 31 de milioane.

Desi Apple s-a impus categoric in ultimul timp, Google , prin gratuitatea si adaptabilitatea pe care compania o ofera prin Android marilor producatori de smartphone-uri pentru a adapta Android la telefoanele lor, a reusit sa se impuna.

Cifrele sunt si ele in avantajul celor de la Google.Astfel, in afara de piata telefoniei mobile , acesta a castigat teren si pe cea a tablet PC-urilor unde cota de piata a crescut la 22% , in timp ce cea a celor de la Apple a scazut de la 95% la 75%.

Intre timp , Symbian a suferit mult din cauza producatorului si a principalului sau utilizator , Nokia , care abia isi simte prezenta pe piata din SUA.

Atunci cand Android a fost introdus pe piata in al treilea trimestru din 2008 , Symbian domina categoric piata smartphone-urilor , acoperind aproape 50%.Cand aceasta a crescut in favorea celor de Google la 33% , a celor de la Nokia a scazut sub 31%.

Cum spun unii experti in domeniu , Nokia ar putea anunta introducerea smartphone-urilor pe baza pe Android.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *