Am fost la WordCamp Romania 2010

WordCamp Romania a avut loc pe data de 30 octombrie la Bucharest Hubb

Ieri , 30 octombrie 2010 , a avut loc la Bucharest Hubb a doua editie a WordCamp Romania care a avut ca motto   “WordPress, mai mult decat un CMS”.Evenimentul a fost deschis tuturor , de la utilizatori de obisnuiti pana la dezvoltatori experimentati, avand ca scop schimbul de idei, cunostinte si networking intre userii de WordPress.

Discutiile purtate au avut ca teme  noutatile aparute in ultimii doi ani, despre WordPress pe platforma Microsoft, despre framework-uri de teme, despre bani si afaceri cu teme WordPress pe piata internationala, eCommerce pe bloguri si magazine online in WordPress, Buddypress si alte cateva subiecte.

Speakerii de anul acesta au fost : Joost de Valk ( marele absent al serii ), Cristian Birta China (Chinezu), Ciprian Turcu, Andrei Diaconu, Andrei Boghiu, Alex Negrea, Razvan Girmacea, Calin Don, Sorel Mihai, Cristi Burca, Dan Stefancu, Todi Pruteanu, Stas Sucov.

Programul WordCamp 2010

Ora 09:00 Primirea participantilor
Ora 10:00 WordPressul si urmarile lui
Cristina China Birta
Ora 10:20 Mobile web si WordPress
Andrei Diaconu
Ora 10:40> 10 sfaturi pentru dezvoltatori
Andrei Boghiu
Ora 11:00 WordPress: Ce urmeaza?
Cristi Burca
Ora 11:30 Win-win: WordPress si Windows
Todi Pruteanu & Dan Stefancu
Ora 12:20 Pauza de masa
Ora 13:20 BuddyPress drept platforma educationala
Stas Sucov
Ora 13:40 Plugin-uri WordPress care iti vor face viata mai usoara
Alexandru Negrea
Ora 14:00 Framework-uri de WordPress
Ciprian Turcu
Ora 14:30 Comertu’ pi WordPress
Razvan Girmacea
Ora 15:00 Afaceri cu teme WordPress pe piata internationala
Sorel Mihai
Ora 15:30 Fuck the Cola , fuck the tuica , all we need is ( locuri de ) munca
Bogomil “Bogo” Shopov
Ora 16:00 WordPress Millionaires
Calin Don
Ora 16:30 – 21:00 WordPress Plugins
Joost de Valk ( marele absent al evenimentului )
Ora 21:00-00:00 After-party WordCamp @ Laser Maxx
Laser Maxx City Mall

La inceput a fost Chinezu.Care a asemanat etapele inceperii de bloguire cu cele ale betiei din punct de vedere medical ( faza prealcoolica , faza prodomala , faza pierderii controlului si faza cronica.Si care a tinut sa sublinieze faptul ca continutul este lasat deoparte.

Eu , avand unele dubii in privinta acestei asemanari , i-am spus lui Ionut Iancu de ce nu a asemanat inceputul bloguirii cu o femeie, si a ales alcoolul.In replica , Chinezu mi-a zis ca e casatorit de 14 ani.( Mentionez ca la inceput a fluturat o sticla de rachiu Burgas in mana).

Dupa acest moment de intro , a venit randul lui Andrei Diaconu sa ne vorbeasca despre importanta site-urilor construite pentru mobil si despre o versiune mobila pentru WordPress.

O prezentare mai interesanta a avut-o Cristi Burca , care ne-a vorbit despre noutatile de la WordPress , printre care aparitia unei noi versiuni , WP 3.1 beta care va include cateva noi feature-uri ca Admin Bar , Internet linking , Sortable posts si Network administration.

Dupa aceasta , au urmat prezentarile celor la Microsoft cu platforma Windows Azure si cea a lui Stas Saucov despre utilitatea platformei educationale BuddyPress.

Dar de departe cea mai interesanta prezentare a fost a lui Alexandru Negrea“Un blog de succes” printre care recomanda un continut de calitate , integrarea eficienta a retelor sociale , optimizarea pentru motoarele de cautare , accesibilitatea si poll-urile.

Evenimentul a fost organizat de Auras Mihai Geambasu & Mihai Irinel Popescu cu sprijinul Microsoft , LaserMaxx , Wall-Street.ro , ARIES , Metropotam.ro , BEC Media , Paralela 45 , Trenta Pizza , Epayment.ro si Bucharest Hubb.Inchei prin a va spune: “Sharing wine is not a crime”Bogomil Shopov.

@ WordCamp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *