Supersize She sau arta culturismului feminin

Acest documentar marca Discovery Channel ne prezinta culturismul la femei , care devine din ce in ce mai popular in SUA.

Lasand in urma copilaria idilica petrecuta in Cornwall si pe parintii sai iubitori, Joanna Thomas duce ideea de fitness personal la un nivel extrem. Stabilindu-se in Los Angeles, un loc foarte preocupat de forma fizica, ea este acum una dintre cele 70 de femei care concureaza in miscarea de “varf de lance” a unei sub-culturi care promoveaza acumularea de masa musculara.

Tatonand partea intunecata a conditiei umane, acest program ne obliga sa punem sub semnul intrebarii normele si valorile pe care le aplicam pentru concepte cum ar fi frumusete, forma fizica, sanatate si vitalitate, intrebandu-ne cat de departe suntem dispusi sa mergem pentru a atinge asemenea teluri personale extraordinare.

Joanna, care este una dintre cele trei femei din Mare Britanie care practica acest sport, urmeaza o program de pregatire intensic care consta in masaje dureroase , dieta si sesiuni intensive de modelare a muschilor , dar care ii pun in pericol sanatatea.De asemenea , familia ei din Cornwall asteapta ziua in care ea se va retrage , isi va intemeia o familie si se va aseza la casa ei.Dar mai are un ultim hop pana la acest pas:castigarea titlui de Miss Olympia.

Opinie

Nu sunt nici pro si contra acestui sport si acestor persoane care isi modeleaza corpul , dar consider ca totul are o limita.Nu cred ca lumea ar trebui sa priveasca culturisti ca pe niste ciudati , deoarece culturismul in sine este o forma de arta , un alt dialect pe care trupul uman il vorbeste.

PS: Joanna Thomas nu a castigat titlul de Miss Olympia in 2008 , cand documentarul a fost facut , ea spunand ca va concura si la anul ( 2009 ).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *