10 filme care trebuie vazute in 2010

Trecerea dintre ani s-a facut pe cai mari, iar James Cameron a devenit singurul regizor cu doua filme – “Titanic” din 1997 si “Avatar” din 2009 – care au depasit un miliard de dolari incasari. 2010 are si el cateva surprize in maneca, desi exista destul de putine sanse ca noul an sa intreaca anul precedent in ceea ce priveste incasarile totale ale cinematografelor.

Sa trecem in revista zece din posibilii campioni la box-office in 2010, adica acele mize sigure carora studiourile si distribuitorii le pregatesc megacampanii de promovare si premiere simultane in cel putin 4.000 de cinematografe la nivel mondial.

"Clash of the Titans" a avut premiera pe 9 aprilie, rolul pricipal fiindu-i dat actorului Sam Worthington

"Alice in tara minunilor" a avut premiera la inceputul lunii martie. Regizorul Tim Burton ecranizeaza cartea lui Lewis Carroll, "Alice in }ara Minunilor", o noua ocazie pentru binecunoscutele sale excese vizuale.

"The Expandables" a aparut in Romania in luna august.Filmul ii aduce impreuna pe rivalii Sylvester Stallone si Arnold Schwarzenegger, dar si pe alti actori cunoscuti ca Jet Li , Mickey Rourke , Bruce Willis si Dolph Lundgren.

"Harry Potter and the Deadthly Hallows: Part I" este penultimul film din seria Harry Potter. Filmate in acelasi timp, ultimele doua parti se vor lansa la 26 noiembrie 2010, respectiv 22 iulie 2011.

Inception

Printul Persiei:Nisipurile timpului ar putea face din Persia antica exact ce a facut seria "Piratii din Caraibe" din regiunea subtropicala din largul Americilor: fundalul uneia dintre cele mai profitabile francize ale tuturor timpurilor.

"Shrek Forever After" se prezinta ca ultima parte a seriei.

Shutter Island va avea premierea in luna februarie. Filmul cu acest nume se va lansa in afara competitiei la urmatoarea editie a Berlinalei (11-21 februarie) si imediat apoi (26 februarie) in Romania.

Iron Man 2 , avandu-l in rolul pricipal pe Robert Downet Jr.

Tron Legacy, o animatie marca Disney care il va avea de aceasta data, protagonist va fi fiul lui, Sam (Garrett Hedlund), iar mare parte din atractia noului film, ce va fi prezentat in format IMAX 3D, vor fi cu siguranta vestitele "light cycles", motocicletele ce lasa in urma periculoase ziduri de lumina. "Tron: Legacy" va fi una din atractiile cinematografice ale lunii decembrie.

Sursa: Business Magazin

2 Thoughts on “10 filme care trebuie vazute in 2010

  1. Daca ai fi un cinefil, ai sti ca filmele nu se masoara in incasarile pe care le are. Iar daca ai fi un om cu bun simt ai incerca sa scrii tu singur.

  2. cristian on March 16, 2011 at 20:40 said:

    Nu sunt cinefil, dar ador sa ma uit la un film bun, poate chiar la 2, 3 daca am timp, ma refer, unul dupa altul. Dar spune-mi tu draga VforVendetta in ce se masoara filmele? Chiar m-a facut curios afirmatia ta. Nu mi-o lua in nume de rau, dar asa sunt eu, mai curios din fire. :)

Leave a comment

Post Navigation